Μενού
  • Α-
  • Α+

Αν νομίζατε πως οι... απατεωνιές σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι ελληνική πατέντα, μάλλον, θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Ένα δίκτυο που κατασκεύασε μεταξύ 5000 και 10.000 πλαστά υγειονομικά πάσα, με κέρδη που υπολογίζονται σε 2 εκατομμύρια ευρώ, εξαρθρώθηκε εν μέρει, στις αρχές Δεκεμβρίου στη Γαλλία, στο Μετς (ανατολικά), μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ένα ζευγάρι τέθηκε υπό κράτηση στις αρχές Δεκεμβρίου, διευκρίνισε αυτή η πηγή. Η έρευνα, την οποία συντονίζει η εισαγγελία του Παρισιού, συνεχίζει προκειμένου να εντοπιστούν κι άλλοι συμμετέχοντες στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη του δικτύου κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς φαρμακοποιών και να φτιάχνουν υγειονομικά πάσα εξ ονόματος αυτών των επαγγελματιών υγείας. Μεταξύ 5.000 και 10.000 συνολικά, με κέρδος που εκτιμάται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την προσκείμενη στην υπόθεση πηγή.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν ανακοίνωσε χθες το άνοιγμα 400 ερευνών για την εξάρθρωση δικτύων πλαστών υγειονομικών πάσων και τη σύλληψη περίπου 100 ατόμων. Οι συλλήψεις αυτές στοχεύουν χρήστες και δίκτυα διακινητών, σύμφωνα με το περιβάλλον του. Σύμφωνα με το υπουργείο του, κυκλοφορούν στη Γαλλία 110.000 πλαστά υγειονομικά πάσα, από τη θέσπιση του μέτρου το καλοκαίρι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA