Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία δυναμική γυναίκα ελληνικής καταγωγής βρίσκεται στο πλευρό του Γκαμπριέλ Μπόριτς, του νικητή των προεδρικών εκλογών στη Χιλή, η οποία ωστόσο φέρεται να είχε προειδοποιήσει πριν εκλεγεί ο αγαπημένος της ότι βρίσκει τον ρόλο της «Πρώτης Κυρίας» παρωχημένο, καθώς πλέον «οι εποχές έχουν αλλάξει». Ο αριστερός Μπόριτς θριάμβευσε στον β’ γύρο των εκλογών έναντι του ακροδεξιού Χοσέ Αντόνιο Καστ. 

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μπόριτς άνοιξε την πόρτα του σπιτιού στην εκπομπή «Si yo fuera Presidente» και ανάμεσα σε πολλά ρωτήθηκε για την προσωπική του ζωή. «Είμαι ελεύθερος και με μία σύντροφο που λατρεύω εδώ και δυόμιση χρόνια». Μπορεί να είναι μαζί τουλάχιστον δύο χρόνια, ωστόσο, η Ιρίνα Καραμάνος μπήκε στο προσκήνιο μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ανέβηκε στη σκηνή για να τον συνοδεύσει στην πολιτική του ομιλία, αφού κατάφερε να περάσει στον β΄ γύρο των εκλογών. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, γράφει η La Nacion, ο αριστερός πολιτικός αποκαλούσε την Καραμάνος «συντρόφισσα». Πλέον την αποκαλεί με το όνομά της: Ιρίνα.

https://www.instagram.com/p/CXcLfMcuICa/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η 32χρονη Ιρίνα Καραμάνος, που έχει σπουδάσει Ανθρωπολογία και Επιστήμες Επικοινωνίας στη Γερμανία, θέλει να αλλάξει τα δεδομένα της «πρώτης κυρίας» στη Χιλή. «Η θέση της πρώτης κυρίας αξίζει να επανεξεταστεί γιατί βρισκόμαστε σε διαφορετικούς καιρούς, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και πρέπει να ξανασκεφτούμε τη δύναμη και τις σχέσεις που προκύπτουν από αυτήν» είχε δηλώσει αναφορικά με την εκλογή του συντρόφου της η Ιρίνα Καραμάνος. 

https://twitter.com/i_krmns/status/1254520486811389952?ref_src=twsrc^tfw

Και σε αυτό έχει την υποστήριξη του Μπόριτς, ο οποίος τόνισε ότι η φιγούρα της πρώτης κυρίας «δεν έχει νόημα». «Δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις στην Πολιτεία που να σχετίζονται με τη σχέση του Προέδρου ή με οποιονδήποτε. Πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα διαφάνειας, ανάλογα με το προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων, και όχι δεσμών αίματος ή συγγένειας με τον Πρόεδρο», είχε πει ο νέος πρόεδρος της Χιλής.

Η Ιρίνα Καραμάνος είναι σημαιοφόρος του φεμινισμού και είχε καταδικάσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Πινοσέτ, χαρακτηρίζοντάς το «κίνδυνο» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA