ΔΙΕΘΝΗ
21/12/2021 04:29

Μετάλλαξη Ομικρον: Ακυρώνονται όλες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Λονδίνο

Μετά το Παρίσι μια ακόμα μεγάλη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Λονδίνο, αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί υπό τον φόβο της εξάπλωση της μετάλλαξης Ομικρον

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μετάλλαξη Ομικρον: Ακυρώνονται όλες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Λονδίνο
Μετάλλαξη Ομικρον: Ακυρώνονται όλες οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Λονδίνο
Ανάγνωση:

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε απόψε ότι ακυρώνονται, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον στη Βρετανία, οι εορταστικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα την Πρωτοχρονιά.

«Με τις μολύνσεις της Covid-19 σε επίπεδα ρεκόρ στην πόλη μας και στο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαι αποφασισμένος (…) να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ανακόψω την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης Όμικρον και να φροντίσω να μην επιβαρυνθούν οι υπηρεσίες» υγείας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος. «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα οργανώσουμε την εκδήλωση με συμμετοχή 6.500 ανθρώπων στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», εξήγησε. «Είναι πολύ απογοητευτικό για πολλούς Λονδρέζους, αλλά πρέπει να πάρουμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», επέμεινε.

Αντί για την εκδήλωση, θα μεταδοθεί από το BBC μια «εντυπωσιακή εκπομπή» στην οποία θα γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα του 2021.

Το Λονδίνο ακολουθεί έτσι το παράδειγμα του Παρισιού που το Σάββατο ανακοίνωσε ότι ματαιώνει τη ρίψη πυροτεχνημάτων και τις συναυλίες που επρόκειτο να δοθούν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Το Μαρόκο από την πλευρά του επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
COVID-19 ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΛΟΝΔΙΝΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ