ΔΙΕΘΝΗ
21/12/2021 04:58

Ιαπωνία: Εκτελέστηκαν, για πρώτη φορά από το 2019, τρεις θανατοποινίτες

Για πρώτη φορά από το 2019 και μετά, τρεις θανατοποινίτες εκτελέστηκαν στην Ιαπωνία όπου η υποστήριξη της κοινής γνώμης στην εσχάτη των ποινών παραμένει ισχυρή, παρά τις επικρίσεις από το εξωτερικό

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιαπωνία: Εκτελέστηκαν, για πρώτη φορά από το 2019, τρεις θανατοποινίτες
Πηγή: YouTube
Ανάγνωση:

Οι αρχές της Ιαπωνίας προχώρησαν σήμερα Τρίτη στην εκτέλεση τριών ανθρώπων που είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών.Οι εκτελέσεις είναι οι πρώτες που έγιναν στη χώρα από τον Δεκέμβριο του 2019· είναι επίσης οι πρώτες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο νέος πρωθυπουργός, ο Φουμίο Κισίντα, στις αρχές του Οκτωβρίου.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του Τύπου. Τα ιαπωνικά ΜΜΕ δεν διευκρίνισαν ποιοι ήταν οι τρεις θανατοποινίτες που εκτελέστηκαν.

Η πιο πρόσφατη εκτέλεση, τον Δεκέμβριο του 2019, ήταν αυτή ενός Κινέζου που καταδικάστηκε για τους φόνους τεσσάρων μελών της ίδιας οικογένειες στο νοτιοδυτικό τμήμα του αρχιπελάγους το 2003.

Οι ιαπωνικές αρχές εκτέλεσαν τρεις ανθρώπους το 2019 και 15 το 2018, ανάμεσά τους 13 μέλη της σέκτας Ομ Σινρικιό, που ενέχονταν στην επίθεση με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο το 1995.

Στην Ιαπωνία σήμερα οι καταδικασμένοι στην εσχάτη των ποινών που αναμένουν την εκτέλεσή τους είναι πάνω από 100. Γενικά, περνούν αρκετά χρόνια από την επιβολή της θανατικής ποινής ως την εκτέλεση δι’ απαγχονισμού.

Η υποστήριξη της ιαπωνικής κοινής γνώμης στη θανατική ποινή παραμένει ισχυρή, παρά τις επικρίσεις από το εξωτερικό, ιδιαίτερα από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΑΠΩΝΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΤΟΚΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ