Μενού
  • Α-
  • Α+

Δικαστήριο της Μινεσότα έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας την πρώην αστυνομικό Κίμπερλι Πότερ, η οποία πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αφροαμερικανό οδηγό αυτοκινήτου επειδή μπέρδεψε το υπηρεσιακό περίστροφό της με το όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ).

Οι 12 ένορκοι έκριναν ένοχη την Πότερ για τον θάνατο του 20χρου Ντόντε Ράιτ, τον οποίο πυροβόλησε στο στήθος στο Μπρούκλιν Σέντερ, ένα προάστιο της Μινεάπολης των ΗΠΑ, στις 11 Απριλίου.

Ο θάνατος του Ράιτ πυροδότησε σειρά διαδηλώσεων στη συνοικία αυτή. Συνέπεσε με τη δίκη του Ντέρεκ Σόβιν, του λευκού αστυνομικού που σκότωσε τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ, τον Μάιο του 2020, γεγονός που στάθηκε αφορμή για τη γιγάντωση του κινήματος Black Lives Matter και την οργάνωση κινητοποιήσεων, σε όλον τον κόσμο, κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Η Πότερ, η οποία κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, όταν κατέθετε πώς συνέβη το περιστατικό, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα, καθώς η δικαστής Ρετσίνα Τσου ανακοίνωνε την απόφαση. Η δικαστής διέταξε να κρατηθεί η πρώην αστυνομικός μέχρι την ανακοίνωση της ποινής της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA