ΔΙΕΘΝΗ
30/12/2021 23:49

Κορονοϊός - CDC: Να αποφεύγουν τις κρουαζιέρες ακόμη και οι εμβολιασμένοι

Μεγάλο πλήγμα δέχεται ο κλάδος της κρουαζιέρας στις ΗΠΑ μετά τη σύσταση των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) για την αποφυγή τους λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων - «Απαγορευτικό» ακόμη και για τους εμβολιασμένους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός - CDC: Να αποφεύγουν τις κρουαζιέρες ακόμη και οι εμβολιασμένοι
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ συνέστησαν την Πέμπτη (30/12) στους πολίτες να αποφεύγουν τις κρουαζιέρες, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19 εν πλω. Η σύσταση αυτή συνιστά μεγάλο πλήγμα για τον κλάδο που έχει χτυπηθεί σκληρά από την πανδημία.

Συγκεκριμένα, τα CDC αύξησαν στο 4, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, την ταξιδιωτική οδηγία τους που αφορά τα κρουαζιερόπλοια. «Ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες μπορεί να διατρέξουν τον κίνδυνο να προσβληθούν και να μεταδώσουν παραλλαγές της Covid-19», ανέφερε η ομοσπονδιακή υπηρεσία.

Καθώς πολλά κρουαζιερόπλοια ήδη ταξιδεύουν, τα CDC συνέστησαν στους επιβάτες να υποβληθούν σε εξετάσεις τρεις έως πέντε ημέρες πριν λήξει το ταξίδι τους και να παρακολουθούν επί 14 ημέρες μετά μήπως εμφανίσουν συμπτώματα της Covid-19. Τα CDC έχουν ερευνήσει ήδη κρούσματα της Covid-19 σε περισσότερα από 85 πλοία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΗΠΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ