Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κλιματική αλλαγή έφερε πυρκαγιές σε πολιτείες που την εν λόγω περίοδο θα έπρεπε να έχουν αρκετά μέτρα χιόνι. Ο λόγος για το Κολοράντο των ΗΠΑ, όπου τουλάχιστον 580 σπίτια, ένα ξενοδοχείο και ένα εμπορικό κέντρο κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εκκενώθηκαν σε καταφύγια, το βράδυ της Πέμπτης. 

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Κατά συρροή δολοφόνος προανήγγειλε τους φόνους του σε μυθιστορήματα που έγραφε

Ενας πυροσβέστης και έξι ακόμα άτομα τραυματίστηκαν, αλλά υπάρχουν φόβοι και για νεκρούς, καθώς οι φλόγες κινήθηκαν με μεγάλη ταχύτητα, λόγω των ανέμων που έπνεαν με 1600 χλμ την ώρα. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, στις 10:30 και σβήστηκε αργότερα, χωρίς να προκαλέσει ζημιές. «Είναι το είδος της φωτιάς που δεν μπορούμε να πολεμήσουμε κατά μέτωπο. Χρειάστηκε να αποσύρουμε τις ομάδες μας από κάποια σημεία γιατί κινδύνευαν», είπε ο σερίφης της πόλης. Μικρές πυρκαγιές ξέσπασαν σε διάφορα σημεία των πόλεων, λόγω των ανέμων, ενώ ο ουρανός έγινε πορτοκαλί και γκρι και γέμισε καπνούς σε απόσταση χιλιομέτρων. 

Η περιοχή αυτή του Κολοράντο πέρασε ένα ασυνήθιστα ξηρό και ήπιο φθινόπωρο και το ίδιο συμβαίνει και με τον χειμώνα έως τώρα. Το Ντένβερ έσπασε το ρεκόρ συνεχόμενων ημερών χωρίς χιόνι. Η κομητεία του Μπόλντερ αντιμετωπίζει σοβαρή ξηρασία, καθώς έχει να βρέξει από τον Ιούλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA