Μενού
  • Α-
  • Α+

Florona ονομάζεται η συλλοίμωξη που έχει προκύψει από τον συνδυασμό γρίπης και κορονοϊού. Ενα κρούσμα του ιού Florona, καταγράφηκε στο Ισραήλ, με την ονομασία του να προέρχεται από τον συνδυασμό των λέων Flu (σημαίνει γρίπη) και τον corona (κορονοϊός). Μάλιστα, η ισραηλινή εφημερίδα Υediot Ahronot αναφέρει ότι το κρούσμα της Florona, το οποίο δεν είναι το πρώτο παγκοσμίως κι έχουν εντοπιστεί κι άλλα ανά τον πλανήτη, ακόμα και στη χώρα μας, εντοπίστηκε σε έγκυο γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Rabin.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, πρόκειται για μια συλλοίμωξη που συνδυάζει το στέλεχος του κορονοϊού και το στέλεχος της γρίπης, που επιτίθενται ταυτόχρονα στον οργανισμό. Οι ειδικοί συνεχίζουν να μελετούν το κρούσμα ενώ δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει εάν ο συνδυασμός των δύο ιών προκαλεί πιο σοβαρή ασθένεια.

https://twitter.com/arabnews/status/1476814496484130818?ref_src=twsrc^tfw

Η χώρα αντιμετώπισε ένα νέο κύμα μόλυνσης από τη γρίπη, με τα νοσοκομεία να έχουν περιθάλψει μέχρι στιγμής 1.849 ασθενείς την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και το Υπουργείο Υγείας. Εντωμεταξύ, το Ισραήλ ενέκρινε μια τέταρτη δόση εμβολίου για ανοσοκατεσταλμένα άτομα, στον απόηχο και της μετάλλαξης Ομικρον που εξαπλώνεται ραγδαία στον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA