Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 2 Ιανουαρίου στην έδρα του Κοινοβουλίου της Νότιας Αφρικής στο Κέιπ Τάουν, σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP που βρίσκονται στο σημείο.

«Η στέγη πήρε φωτιά και το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης βρίσκεται επίσης στις φλόγες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της πόλης, που ζήτησαν ενισχύσεις στο πεδίο. «Η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχουν σημειωθεί ρήγματα στους τοίχους του κτιρίου», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

https://twitter.com/RoshBardien/status/1477513801176162304?ref_src=twsrc^tfw

Η πυρκαγιά είναι στον τρίτο όροφο του κτιρίου και σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες φαίνεται ότι ξεκίνησε σε χώρο γραφείων και επεκτάθηκε σε γυμναστήριο, δήλωσε ο Ζαν-Πιερ Σμιθ, μέλος της δημαρχιακής επιτροπής του Κέιπ Τάουν, αρμόδιος για την ασφάλεια. Η περιοχή της οροφής έχει παραδοθεί στις φλόγες και το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης έχει επίσης πιάσει φωτιά, είπε ο Σμιθ. Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να βρίσκονται στο σημείο. Ο Σμιθ είπε πως σε αυτές περιλαμβάνονται έξι πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 36 πυροσβέστες.Τον Απρίλιο, πυρκαγιά που ξέσπασε στο όρος Table Mountain, που δεσπόζει της παραλιακής πόλης, είχε εξαπλωθεί καταστρέφοντας θησαυρούς της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA