Μενού
  • Α-
  • Α+

Εάν η καλή χρονιά φαίνεται από το ξεκίνημά της, σίγουρα στις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ αισιόδοξοι για το πώς θα κυλήσει το 2022. Ετσι, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Κολοράντο στο αντίο του 2021, την παράλυση του κράτους από τον κορονοϊό, ήρθε και ο χιονιάς που ανάγκασε ακόμα και τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να μείνει εγκλωβισμένος για ώρα στο αεροπλάνο του Air Force One επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον από ταξίδι.  

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Εκτός ελέγχου ο πληθωρισμός - Στην... ισοτιμία τα ρίχνει ο Ερντογάν

Μάλιστα, για να καταφέρει να βγει από το αεροπλάνο, ο Αμερικανός πρόεδρος, χρειάστηκε πέρα από το άνοιγμα διαδρόμου από ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα, και την παρουσία ενός... χειροδύναμου άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας για να τον συνοδεύσει στα σκαλοπάτια υπό τον φόβο να γλιστρήσει και πέσει από τον πάγο και τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν. 

Ο Λευκός Οίκος καλύφθηκε από ένα λευκό πέπλο, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι το ύψος του χιονιού που θα πέσει στην αμερικανική πρωτεύουσα θα είναι μεταξύ 12 και 15 εκατοστών. Η μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε την πόλη, όπως και τη γειτονική πολιτεία της Βιρτζίνιας, σε συναγερμό για μια χειμερινή καταιγίδα έως τις 16.00 τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας). «Προετοιμαστείτε για δρόμους καλυμμένους από χιόνι και παγετό, που θα καθιστούν δύσκολη την κυκλοφορία», συμπλήρωσε σε ένα δελτίο καιρού.

Χαμός στα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας με τις ακυρώσεις των πτήσεων 

Η Ουάσιγκτον, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της βρίσκονται αντιμέτωπες με μια χειμερινή καταιγίδα, με το χιόνι να οδηγεί στο κλείσιμο ομοσπονδιακών υπηρεσιών, σχολείων και να προκαλεί προβλήματα στις αερομεταφορές. Εξάλλου, το διεθνές αεροδρόμιο Ronald - Reagan και το αεροδρόμιο Washington - Dulles, όπως και εκείνο της Βαλτιμόρης κατέγραψαν πολλές ακυρώσεις πτήσεων, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.

Τα αεροδρόμια του Σικάγο είναι από το Σάββατο τα περισσότερο πληγέντα παγκοσμίως. Περίπου οι μισές πτήσεις εκεί ακυρώθηκαν την Κυριακή, καθώς η περιοχή αντιμετώπισε σημαντικές χιονοπτώσεις. Ωστόσο η κατάσταση είναι επίσης περίπλοκη στο Ντένβερ (Κολοράντο), στο Νιούαρκ (Νιου Τζέρσεϊ) ή ακόμη στο Ντιτρόιτ (Μίσιγκαν).

Ετσι, τουλάχιστον 2.060 εσωτερικές ή διεθνείς πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ ματαιώθηκαν, ένας αριθμός σχεδόν ίσος με τις 2.650 πτήσεις που ακυρώθηκαν χθες και τις 2.570 πτήσεις που ακυρώθηκαν το Σάββατο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει πάνω από τις μισές εκ των σχεδόν 3.520 πτήσεων που ακυρώθηκαν παγκοσμίως την ίδια ώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA