Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρομοκρατημένοι υποδέχτηκαν το 2022 οι κάτοικοι στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ καθώς μετεωρίτης εξερράγη στην ατμόσφαιρα, πάνω από την πόλη. Η ενέργεια από την έκρηξη του μετεωρίτη αντιστοιχούσε σε 30 τόνους ΤΝΤ. 

Διαβάστε ακόμη: James Webb: Εκτοξεύτηκε με επιτυχία το μεγαλύτερο και ισχυρότερο διαστημικό τηλεσκόπιο 

Η έκρηξη έλαβε χώρα την Πρωτοχρονιά και προ ολίγων ωρών η NASA επιβεβαίωσε πως πάνω από το Πίτσμπουργκ εξερράγη μετεωρίτης. Σύμφωνα με τη διαστημική υπηρεσία, το ωστικό κύμα του μετεωρίτη κατέγραψε κοντινός σταθμός υπόηχων. 

https://twitter.com/lildobe/status/1477400726863241216?ref_src=twsrc^tfw

«Αν κάνουμε μία λογική εκτίμηση για την ταχύτητα του μετεωρίτη στα 72.400 χιλιόμετρα ανά ώρα, μπορούμε να υπολογίσουμε πως η διάμετρός τους ήταν περίπου ένα μέτρο και η μάζα του κοντά στον μισό τόνο», ανέφερε η NASA. Αν εκείνη την ημέρα δεν επικρατούσε συννεφιά, η διαστημική βολίδα θα ήταν εύκολα ορατή ακόμα και το καταμεσήμερο, και πιθανότατα θα ήταν 100 φορές πιο λαμπερή από την πανσέληνο

Κάτοικοι του Πίτσμπουργκ άκουσαν έναν πολύ δυνατό θόρυβο και ένιωσαν τα σπίτια τους να τραντάζονται από την έκρηξη του μετεωρίτη. Μάλιστα, τα μικρόφωνα από κάμερες ασφαλείας σπιτιών κατέγραψαν τον εκκωφαντικό θόρυβο στην περιοχή. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA