Μενού
  • Α-
  • Α+

Δικαστήριο της Καλιφόρνια των ΗΠΑ απέρριψε την αγωγή κατά των Nirvana που είχε υποβάλει o Σπένσερ Ελντεν (Spencer Elden), το «μωρό» από το εξώφυλλο του άλμπουμ «Nevermind» για παιδική πορνογραφία. Ο Ελντεν είχε προθεσμία μέχρι την περασμένη Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου να υποβάλει ένσταση στο αίτημα των διαχειριστών της περιουσίας των Nirvana, που είχαν καταθέσει κατά της αρχικής καταγγελίας του, αλλά δεν πραγματοποίησε καμία ενέργεια.

Διαβάστε ακόμη: Survivor: «Σεξιστής ο Βαλάντης» - Τον σταυρώνει το Twitter για τα «πουλάκια» στην Μυριέλλα Κουρέντη

Ετσι, η μήνυση εναντίον των Nirvana από τον άνδρα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του άλμπουμ τους «Nevermind» του 1991, όταν ήταν μωρό, απορρίφθηκε. Σύμφωνα με το περιοδικό Spin, ο δικαστής απέρριψε την αίτηση που είχε καταθέσει ο Ελντεν «με άδεια τροποποίησης» τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου. Μάλιστα οι δικηγόροι του έχασαν την προθεσμία για να υποβάλουν ακόμα και ένσταση.

Ο Ελντεν υποστήριξε στην περίπτωσή του ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και ότι το εμβληματικό εξώφυλλο του Nevermind ήταν μια εικόνα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που είχε «παραχθεί και διαφημιστεί εν γνώσει του» από το συγκρότημα.

Τι λέει η πλευρά του συγκροτήματος για το «Nirvana Baby»

Η εικόνα του θρυλικού εξωφύλλου παρουσιάζει ένα βρέφος (σ.σ. τον Ελντεν) σε μια πισίνα να πιάνει ένα χαρτονόμισμα με τα γεννητικά του όργανα ακάλυπτα. Ο Ελντεν ισχυρίστηκε ότι ούτε ο ίδιος ούτε οι νόμιμοι κηδεμόνες του υπέγραψαν ποτέ μια ανακοίνωση που να εξουσιοδοτεί τη χρήση «οποιωνδήποτε εικόνων του Σπένσερ ή της ομοιότητάς του».

Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους Dave Grohl, Krist Novoselic, Courtney Love (ως εκτελεστής της περιουσίας Kurt Cobain), ο φωτογράφος Kirk Weddle και η UMG Recordings, ζήτησαν την απόρριψη της υπόθεσης με αίτηση που κατατέθηκε στις 24 Δεκεμβρίου. Υποστήριξαν πως ο Ελντεν είχε «περάσει τρεις δεκαετίες επωφελούμενος από τη διασημότητά του ως το αυτοχρισμένο «Nirvana Baby», συμπεριλαμβανομένης της αναδημιουργίας της φωτογραφίας για χρήματα και του τατουάζ του Nevermind στο στήθος του.

«Ο ισχυρισμός του Έλντεν ότι η φωτογραφία στο εξώφυλλο του άλμπουμ του Nevermind είναι «παιδική πορνογραφία», εκ πρώτης όψεως, δεν είναι σοβαρός», ανέφεραν σε  κοινή δήλωση. Το δικαστήριο είπε ότι «θα κάνει δεκτή την πρόταση των κατηγορουμένων και θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία να τροποποιήσει την καταγγελία του» έως τις 13 Ιανουαρίου.

Δείτε απόσπασμα από παλαιότερη συνέντευξη του Ελντεν Σπένσερ σχετικά με το θέμα της δικαστικής διαμάχης που ο ίδιος ξεκίνησε:

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA