Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεταμένο συνεχίζει να είναι το κλίμα στην Τουρκία με τα εσωτερικά οικονομικά προβλήματα να πνίγουν τον λαό και τα... εξωτερικά την κυβέρνηση. Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην αυριανή επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αγιο Ευστράτιο και τη Λήμνο για τον εορτασμό των Θεοφανείων, η αξιωματική αντιπολίτευση, έβγαλε στη «σέντρα» τον Τούρκο πρόεδρο! 

Διαβάστε ακόμη: Καζακστάν: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα - Διαδηλωτές κατέλαβαν το αεροδρόμιο της Αλμάτι

Ο Ερντογάν έχει το βλέμμα στην Ελλάδα, θεωρώντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκτοξεύσει απειλές κατά της Τουρκίας, η οποία επιμένει στην αποστρατικοποίηση των δύο νησιών. Την ίδια ώρα όμως, ο... πόλεμος του έρχεται εκ των έσω, αφού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, επιτέθηκε στον Ερντογάν, κατηγορώντας τον ακόμα και για παρακίνηση του λαού σε εμφύλιο πόλεμο!

 

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1478356829180768257?ref_src=twsrc^tfw

Με μια ανάρτηση - κόλαφο στο Twitter, ο Κιλιντσάρογλου έγραψε ότι μόλις εκλεγεί στις προεδρικές εκλογές, την επόμενη μέρα θα διώξει τον Ερντογάν από το παλάτι του: «Είσαι για τον ψυχίατρο! Θα σε διώξω από το παλάτι και θα το ανοίξω στον λαό. Θα το το χαρίσω σε μαθητές, φοιτητές και Πανεπιστήμια για να δούνε όλοι την πολυτέλεια στην οποία ζεις, την ώρα που ο τουρκικός λαός πεινάει».  Αντίθετα, δήλωσε ότι ο ίδιος θα κάνει χρήση του παλαιού προεδρικού Μεγάρου, στο οποίο ζούσε και ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Νταβούτογλου: «Ο Ερντογάν προκαλεί εμφύλιο»

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η πόλωση αυξάνεται επικίνδυνα στην Τουρκία με σύσσωμη την αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Ερντογάν ότι σπείρει τη διχόνοια στον τουρκικό λαό, βάζοντάς τον ακόμα και να πολεμήσει μεταξύ του και ότι η χώρα έχει ήδη χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, τόνισε ότι ο Ερντογάν κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει λαϊκή σύγκρουση και εμφύλια σύρραξη, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί και κλίμα εκφοβισμού στη χώρα! Παράλληλα, η αντιπολίτευση κατηγορεί ανοιχτά τον Ερντογάν ότι έχει βάλει στο στόχαστρο τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τον οποίο θεωρεί απειλή και θέλει να τον... εξοντώσει, λόγω των υψηλών ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA