Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον δικαιολογημένο εκνευρισμό των φιλόζωων προκάλεσαν δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου για τα παιδιά και τα κατοικίδια. Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είπε στους πιστούς πως είναι εγωιστικό να αντικαθιστά κάποιος τα παιδιά με σκύλους και γάτες, ζητώντας από γονείς να τεκνοποιήσουν αντί να παίρνουν τετράποδα σπίτι τους! Η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου προκάλεσε αντιδράσεις χρηστών στα social media με χρήστες να επισημαίνουν πως ο ίδιος δε απέκτησε ποτέ παιδιά. Μάλιστα, τον κατηγόρησαν και για υποκρισία με δεδομένο το «σκοτεινό» παρελθόν της καθολικής εκκλησίας σε ό,τι αφορά την παιδική σεξουαλική κακοποίηση. 

Διαβάστε ακόμη: Καζακστάν ώρα μηδέν: Ο πρόεδρος Τοκάγεφ έδωσε εντολή στον στρατό να ανοίγει πυρ χωρίς προειδοποίηση

Σύμφωνα με τον Guardian, χρήστες του Twitter χαρακτήρισαν «εκτός πραγματικότητας» τις αναφορές του Πάπα Φραγκίσκου και «σεξιστικές» τις δηλώσεις του. Για την Σόφι Λάσμπι, τα όσα είπε ο πάπας Φραγκίσκος ήταν «αφελή και άκαρδα». Η 48χρονη καθολική έχει πασχίσει με ένα αίσθημα ντροπής επειδή δεν μπορεί να αποκτήσει παιδιά για ιατρικούς λόγους, λόγω της έμφασης που δίνει η θρησκεία της στη μητρότητα.

Η Σόφι έχει δύο κατοικίδια τα οποία είναι «υπέροχη παρέα όταν ζεις μόνος σου», αλλά δεν τα βλέπει ως υποκατάστατα παιδιών και αντί για αυτό έχει βρει το νόημα στη σχέση της με τα ανίψια, τα αδέλφια και τους γονείς της. «Αν ο καθολικισμός αφορά την οικογένεια, έχω υπάρξει πολύ επιτυχής ως υπέροχο μέλος οικογένειας και δεν χρειάζομαι επίπληξη», τόνισε. Η Έστε Νέιγκι χαρακτήρισε «πολυτέλεια» την απόκτηση ενός παιδιού στον σημερινό κόσμο, εξαιτίας του χαμηλότερου εισοδήματος αλλά και της δυσκολότερης αγοράς εργασίας. «Είναι πιο εύκολο για εκείνους που ήταν απλά τυχεροί και είναι πλούσιοι ή παίρνουν περισσότερα χρήματα από τον μέσο μισθό, αλλά γίνεται πιο δύσκολο όταν δεν υπάρχουν αρκετά», δήλωσε η 27χρονη. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος και τα κατοικίδια 

«Σήμερα, βλέπουμε μια μορφή εγωισμού. Βλέπουμε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδί», είπε ο πάπας Φραγκίσκος στις επίμαχες δηλώσεις του. «Μερικές φορές αποκτούν ένα και αυτό είναι, αλλά έχουν σκύλους και γάτες που παίρνουν τη θέση των παιδιών. Αυτό μπορεί να κάνει πολλούς να γελούν, αλλά είναι μια πραγματικότητα», συμπλήρωσε.  

Το να έχεις κατοικίδια είναι «μια άρνηση της πατρότητας και της μητρότητας και μας μειώνει, αφαιρεί την ανθρωπιά μας», υποστήριξε. Η συνέπεια είναι ότι «ο πολιτισμός γερνά χωρίς ανθρωπιά, επειδή χάνουμε την πλούτο της πατρότητας και της μητρότητας και η χώρα είναι που υποφέρει», ανέφερε ακόμη. Επίσης, παρότρυνε τα ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά για βιολογικούς λόγους να σκεφτούν την υιοθεσία και κάλεσε τους υποψήφιους γονείς «να μην φοβούνται».

«Τόσα πολλά παιδιά στον κόσμο περιμένουν κάποιον να τα φροντίσει. Το να αποκτάς παιδί είναι πάντα ένα ρίσκο, είτε βιολογικά είτε μέσω υιοθεσίας. Όμως, είναι μεγαλύτερο ρίσκο το να μην αποκτήσεις παιδιά, να αρνηθείς την πατρότητα ή τη μητρότητα», υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA