Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις πληγές της συνεχίζει να μετράει η Νέα Υόρκη από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε κτίριο της συνοικίας του Μπρονξ. Ο δήμαρχος της πόλης, Έρικ Άνταμς ανακοίνωσε σήμερα έναν προσωρινό απολογισμό (αναθεωρημένο προς τα κάτω) 17 νεκρών, μεταξύ αυτών 8 παιδιά, ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις ήταν για περισσότερα θύματα.

Διαβάστε ακόμη: Καζακστάν: Πάνω από 5.000 οι συλληφθέντες στις ταραχές

Επιστρέφοντας στο σημείο της τραγωδίας, ο νέος δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης έκανε γνωστό πως «εννέα ενήλικες και οκτώ παιδιά» έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της φωτιάς και των καπνών. Ο προηγούμενος προσωρινός απολογισμός ανερχόταν σε 19 νεκρούς, μεταξύ αυτών 9 παιδιά και έφηβοι.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, Ντάνιελ Νίγκρο επισήμανε πως ο απολογισμός θα μπορούσε να αυξηθεί, δεδομένου πως περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, οι μισοί εκ των οποίων σοβαρά.

Ο Έρικ Άνταμς μίλησε σήμερα για μια «ανείπωτη τραγωδία» και επέμεινε στον «παγκόσμιο» χαρακτήρα της, δεδομένου του πολιτιστικού μωσαϊκού μιας συνοικίας, όπως το Μπρονξ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών, όπως ανακοίνωσε χθες η πυροσβεστική υπηρεσία στο «Μεγάλο Μήλο». Περίπου 200 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να απομακρύνουν εγκλωβισμένους. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου, το οποίο έχει συνολικά 19 ορόφους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, εξέφρασε την αβεβαιότητά του για την κατάσταση της υγείας πολλών από τους διασωθέντες λέγοντας «φοβάμαι ότι μπορεί να υπάρξουν περισσότερα θύματα».

Σε βίντεο που ανέβηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τεράστιες φλόγες και πυκνός καπνός να βγαίνουν από παράθυρα του πολυώροφου κτιρίου στη Νέα Υόρκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA