Μενού
  • Α-
  • Α+

Εικόνες βγαλμένες από την πιο σκοτεινή περίοδο του περασμένου αιώνα έφεραν στο φως μια κηδεία στη Ρώμη, όπου 25 άτομα χαιρετούσαν ναζιστικά κατά τη διάρκεια της περιφοράς του φέρετρου, ενώ το ίδιο το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του Γ' Ράιχ. Η Καθολική Εκκλησία της Ρώμης καταδίκασε έντονα ως «προσβλητική και απαράδεκτη» τη νεκρώσιμη ακολουθία έξω από τοπική εκκλησία. 

Διαβάστε ακόμη: Τζένα Τζέιμσον: Η πρώην πορνοστάρ διαγνώστηκε με το σύνδρομο Guillain-Barré- Δεν μπορεί πια να περπατήσει

Σε δήλωσή της, τόνισε ότι ούτε ο ιερέας της ενορίας, ούτε ο ιερέας που πραγματοποίησε την τελετή, γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί έξω μετά το τέλος της λειτουργίας, κάνοντας λόγο για «ένα φρικτό σύμβολο που δεν συμβιβάζεται με τον Χριστιανισμό»  αναφερόμενη στη σβάστικα. «Αυτή η ιδεολογική και βίαιη εκμετάλλευση, ειδικά μετά από μια πράξη λατρείας κοντά σε έναν ιερό τόπο, είναι σοβαρή, προσβλητική και απαράδεκτη για την εκκλησιαστική κοινότητα της Ρώμης και για όλους τους ανθρώπους στην πόλη μας», ανέφερε.

Τα ιταλικά δελτία ειδήσεων αναγνώρισαν τον νεκρό ως έναν 44χρονο πρώην μαχητή της ακροδεξιάς ομάδας Forza Nuova, ο οποίος πέθανε το Σαββατοκύριακο από θρόμβωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA