Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάποιοι λένε ότι η ομορφιά είναι το «κλειδί» για την επιτυχία. Ομως, κάποιες φορές αυτή η ομορφιά μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος σημείο, σε λάθος γνωριμίες, σε μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη ίσως και στον θάνατο... Και για τη Σβετλάνα Κότοβα, την Αλεξάνδρα Πέτροβα αλλά και την Αναστασία Πόποβα (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) η μοίρα ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που ονειρεύονταν όταν θα έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο μόντελινγκ, όταν θα υπέγραφαν συμβόλαια με πρακτορεία μοντέλων, όταν θα ταξίδευαν στο εξωτερικό για να ξεκινήσουν καριέρα. Και οι τρεις Ρωσίδες ξεχωρίζουν στα καλλιστεία της χώρας τους, όμως το μέλλον τους αποδείχτηκε δυσοίωνο και καταστροφικό.

Διαβάστε ακόμη: Αλεξάντερ Σολόνικ: Το διπλό φιάσκο με τον ομογενή που συνελήφθη για δολοφονία - Τι λέει ο δικηγόρος του στο Reader

Οι δύο μάλιστα δολοφονήθηκαν, ενώ η τρίτη πέρασε πολλά χρόνια στη φυλακή. Με αφορμή την αποτυχημένη σύλληψη του δολοφόνου του Αλεξάντερ Σολόνικ και της Σβετλάνα Κότοβα την Τετάρτη στην Αθήνα, που εκτελέστηκαν το 1996, ακολουθούν και οι τρεις ιστορίες αυτών των γυναικών που αναμετρήθηκαν με τη σκληρή όψη της ζωής. 

Σβετλάνα Κότοβα: Φιναλίστ Μις Ρωσία 1996 - Δολοφονήθηκε στην Αθήνα 

Μπορεί η Σβετλάνα Κότοβα να μην κατέκτησε το στέμμα το 1996, αλλά ήταν μια διάσημη φιναλίστ. Η καριέρα της απογειώθηκε, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με το κορυφαίο πρακτορείο μοντέλων της Μόσχας, το «Red Stars Agency». Τον Δεκέμβριο του 1996 η Σβετλάνα Κότοβα συνάντησε τον διαβόητο Ρώσο μαφιόζο, Αλεξάντερ Σολόνικ. Επρόκειτο για έναν από τους πιο διαβόητους δολοφόνους της χώρας, έναν καταζητούμενο φυγά, που είχε εγκαταλείψει τη Ρωσία για την Ελλάδα. Ο Σολόνικ πηγαινοερχόταν στις δύο χώρες. Το 1997 επιχείρησε να το κάνει και η Κότοβα. Ήταν το μοιραίο ταξίδι για εκείνη, αφού θα έχανε τη ζωή της, μόλις στα 22 της χρόνια.  

Ο Σολόνικ νοίκιασε μια πανάκριβη βίλα για να περάσουν τον χρόνο τους με πολυτέλεια. Ομως, τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν. Στα τέλη Ιανουαρίου 1997 ομάδα εκτελεστών από τη μαφία του Κουργκάν πήγε στη βίλα του Αλεξάντερ Σολόνικ στο Λαγονήσι. Ο διαβόητος Ρώσος μαφιόζος με το ψευδώνυμο «Μακεδόνας» αντίκρισε πρόσωπα, που γνώριζε από το παρελθόν και με τα οποία συνεργαζόταν. 

Ενώ μιλούσε μαζί τους, ένας από τους εκτελεστές τύλιξε ένα κορδόνι στο λαιμό του και τον έπνιξε. Στη σκηνή υπήρχε ένας και μοναδικός μάρτυρας, η Σβετλάνα Κότοβα. Η 22χρονη ήξερε τι συνέβη και οι μαφιόζοι αποφάσισαν να της «κλείσουν το στόμα». Στις αρχές Φεβρουαρίου εντοπίστηκε στην Βαρυμπόμπη μετά από τηλεφώνημα στην αστυνομία, το σημείο όπου βρισκόταν η σορός του Αλεξάντερ Σολόνικ.

Πέρασαν 4 μήνες και η αστυνομία βρήκε μία βαλίτσα με ανθρώπινα μέλη σε απόσταση 300 μέτρων από τη βίλα του Αλεξάντερ Σολόνικ, σε βάθος ενός μέτρου. Οι αρχικοί φόβοι για την αγνοούμενη Σβετλάνα Κότοβα επιβεβαιώθηκαν όταν διαπιστώθηκε πως αυτή ήταν η νεκρή.

Αλεξάνδρα Πέτροβα: Μις Ρωσία 1996 - Δολοφονήθηκε δύο μέρες πριν τα 20ά της γενέθλια

Το 1996 η Αλεξάνδρα Πέτροβα κέρδισε την Σβετλάνα Κότοβα και το στέμμα. Κατάφερε να έχει και την ίδια μοίρα. Ερωτεύτηκε τον 35χρονο επιχειρηματία, Κονσταντίν Σοβιλίν και γύρισαν στη γενέτειρά της, Cheboksary. Η σκληρή δουλειά του δεύτερου δημιούργησε και εχθρούς. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν πως οι νόμιμες δουλειές ήρθαν έπειτα από παράνομες δραστηριότητες. Η κατάληξη δεν αλλάζει τα γεγονότα. Βρέθηκαν νεκροί με άλλους δύο επιχειρηματίες στις σκάλες ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων στο Cheboksary. Μια αδέσποτη σφαίρα χτύπησε την Πέτροβα. Η 19χρονη Μις Ρωσία πέθανε καθ' οδόν για το νοσοκομείο, μόλις δύο ημέρες πριν από τα 20ά γενέθλιά της, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Αναστασία Πόποβα (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) : Μις Ρωσία 1998 - Συνελήφθη για ναρκωτικά 

Η Αναστασία Πόποβα (έχει ζητήσει από τα ΜΜΕ να μην αναφέρεται το όνομά της για την υπόθεση των ναρκωτικών) στέφθηκε ως η πιο όμορφη γυναίκα της Ρωσίας το 1998 σε ηλικία 27 ετών. Σχεδόν αμέσως μετά τον μεγάλο της θρίαμβο, η Πόποβα μπήκε στις 10 φιναλίστ στους διαγωνισμούς ομορφιάς Miss Universe στη Χαβάη.

«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των ανθρώπων της νέας γενιάς γιατί σε όλους αρέσουν τα ίδια πράγματα, τους αρέσει να βγαίνουν έξω, τους αρέσει να πηγαίνουν σε κλαμπ, να απολαμβάνουν τα ίδια πράγματα», έλεγε η ξανθιά καλλονή όταν ένας οικοδεσπότης τη ρώτησε τι Ρωσία και Γκάνα είχαν κοινά.

Ίσως στην Πόποβα άρεσαν πάρα πολύ αυτά τα πράγματα. Η βασίλισσα της ομορφιάς υπέγραψε συμβόλαιο με ένα αμερικανικό πρακτορείο μοντέλων και μετακόμισε στις ΗΠΑ. Τα προβλήματα της με τα ναρκωτικά άρχισαν αμέσως μετά και η Πόποβα συνελήφθη πολλές φορές για μη συμμόρφωση σε πρόγραμμα απεξάρτησης από συνταγογραφούμενα παυσίπονα, μικροκλοπές, αλλά και επίθεση εναντίον συναδέλφου της σε ιατρικό ίδρυμα που ειδικευόταν σε καταπολέμηση του εθισμού. Η Πόποβα συνελήφθη για τελευταία φορά το 2011 και αφέθηκε ελεύθερη το 2013 έπειτα από αποκατάσταση.

Το 1999 ο πρίγκιπας Άντριου και η Πόποβα είχαν περάσει κάποιο διάστημα στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική και στη συνέχεια πέταξαν μαζί προς τις ΗΠΑ με το “Lolita Express”, όπως έχουν βαφτίσει διεθνή ΜΜΕ το αεροσκάφος του χρηματιστή, που αυτοκτόνησε στις αρχές Αυγούστου στο κελί του σε ομοσπονδιακή φυλακή της Νέας Υόρκης εν αναμονή της δίκης του για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA