Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αντιξοότητα ήταν μία λέξη γνωστή για την Αντάλια Ρόουζ, ένα κορίτσι που παρά την ανίατη προγηρία και την επιβαρυμένη υγεία της κατάφερε να ανέλθει ως σταρ των social media και να εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους, προτού υποκύψει στην ασθένειά της στα 15 της χρόνια, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Διαβάστε επίσης: Εσπασε τα κοντέρ το παιδικό τραγούδι Baby Shark Dance - Ξεπέρασε τα 10 δισ. views στο youtube

Ο Γολγοθάς της Αντάλια Ρόουζ ήταν προδιαγεγραμμένος από τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο, στο Ράουντ Ροκ (Round Rock) του Τέξας των ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2006. Στους τρεις μήνες της ζωής της είχε ήδη διαγνωστεί με προγηρία Χάτσινσον-Γκίλφορντ (Hutchinson - Gilford), μία σπανιότατη ανίατη ασθένεια που προκαλεί ταχεία κυτταρική φθορά και ως εκ τούτου πρώιμη γήρανση του σώματος. Το προσδόκιμο ζωής της μικρής Αντάλια ήταν 13 χρόνια και θα συνοδευόταν από αμέτρητες δυσκολίες, αλλά παρ' όλα αυτά οι γονείς της θέλησαν να της προσφέρουν μία το κατά δύναμιν κανονική ζωή. 

Η μητέρα της πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει λογαριασμούς στα social media, έτσι ώστε ο κόσμος να δει την κόρη της με τα δικά της μάτια, ως ένα κανονικό κορίτσι δηλαδή που δεν άφηνε να την ορίζουν οι δυσμενείς της συνθήκες. Στο κανάλι της στο Youtube μπορεί να δει κανείς την Αντάλια να μαγειρεύει, να δίνει οδηγίες για μακιγιάζ και να συζητά για τα αγαπημένα της πράγματα σε ένα τεράστιο κοινό σχεδόν τριών εκατομμυρίων subscribers, όπως θα έκανε κάθε νεαρή πριγκίπισσα των σόσιαλ. Πάντα φυσικά με την υποστήριξη της οικογένειάς της. «Να θυμάσαι αυτό που σου έλεγα πάντα», λέει η μητέρα της «πως δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο σαν εσένα». Η ίδια η Ρόουζ βρίσκει αισιόδοξους τρόπους να περιγράφει την κατάστασή της: «Δεν μου αρέσει που είμαι μικροκαμωμένη, αλλά είναι και καλό, γιατί μπορώ να χωρέσω σε στενά μέρη».

Δυστυχώς, η ανοδική πορεία της Αντάλια Ρόουζ ανακόπηκε τραγικά την Τετάρτη (12/1), οπότε και οι γονείς της ανήρτησαν στο λογαριασμό της στο Instagram πως η νεαρή τους κόρη «ελευθερώθηκε από αυτόν τον κόσμο» νωρίς το πρωί. «Ήρθε στον κόσμο ήρεμα και έφυγε ήρεμα», αναφέρουν οι δικοί της με ένα συγκινητικό και λιτό κείμενο. Η Αντάλια ήταν ένα κορίτσι που κατάφερε να συγκινήσει και να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπων, θυμίζοντας πως στη ζωή μπορείς να παίξεις ακόμα και μετά την πιο σκληρή ζαριά.

https://www.instagram.com/p/CYqNhVVsGpL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA