Μενού
  • Α-
  • Α+

Αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ απολογήθηκαν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για το κορονοπάρτι με αλκοόλ που έγινε στη πρωθυπουργική κατοικία, μια μέρα πριν τη κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «είναι κάτι πραγματικά λυπηρό που έλαβε χώρα σε περίοδο εθνικού πένθους, και η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε συγγνώμη στο Παλάτι». 

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: «Τρίζει» η καρέκλα του Μπόρις Τζόνσον - Ποιοι ακούγονται ως διάδοχοί του

«Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μέσα στη βδομάδα, αναγνώρισε πως το Νο10 πρέπει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και να αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα δε γίνονται όπως πρέπει. Έχουμε απολογηθεί στο Παλάτι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον σύμφωνα με την Mirror. Από την Ντάουνινγκ Στριτ αρνούνται πως μέλη του προσωπικού έφεραν στο κορονοπάρτι μία βαλίτσα με κρασιά και πως έσπασαν την κούνια του 1 έτους γιου του Τζόνσον. 

Ο εκπρόσωπος είπε πως «αναγνωρίζουμε τη σημαντική δημόσια οργή», προσθέτοντας πως «οι λάθος κρίσεις διορθώθηκαν και είναι σωστό το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν συγγνώμη». Η... απολογία για το κορονοπάρτι ήρθε μετά τη δημόσια κατακραυγή για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον επέλεξε να μην τηλεφωνήσει απευθείας στη βασίλισσα Ελισάβετ για να ζητήσει συγγνώμη. Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον είπε πως δεν γνωρίζει για πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ του πρωθυπουργού και της βασίλισσας, πέραν της εβδομαδιαίας επίσημης συνάντησης.

Ταυτόχρονα δεν αποκάλυψε το πως αντέδρασε ο Τζόνσον όταν έμαθε για το πάρτι. Ωστόσο, αρνήθηκε πως ο πρωθυπουργός είχε προσκληθεί και είπε πως δε γνώριζε για αυτό πριν φύγει για το εξοχικό του, αδυνατώντας ωστόσο να πει την ακριβή ημερομηνία. Επίσης ο εκπρόσωπος είπε πως δεν έχει παραιτηθεί κάποιο μέλος του προσωπικού όταν αποκαλύφθηκε το κορονοπάρτι. Όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις του Μπόρις Τζόνσον όταν έμαθε για τη σπασμένη κούνια του γιου του, απάντησε πως δεν τον ρώτησε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA