Μενού
  • Α-
  • Α+

Η παρουσιάστρια podcast του BBC, Ντέμπορα Τζέιμς, η οποία έχει ανίατο καρκίνο, αποκάλυψε πως «παραλίγο να πεθάνει» την περασμένη εβδομάδα σε μια «οξεία επείγουσα ιατρική κατάσταση» που την άφησε τραυματισμένη. Η πρώην αναπληρώτρια δασκάλα από το Λονδίνο είναι μόλις 40 ετών και μητέρα δύο παιδιών. Εχει «χτυπηθεί» από καρκίνο του εντέρου τέταρτου σταδίου από τον Δεκέμβριο του 2016. Οι γιατροί της είχαν πει ότι ενδέχεται να πεθάνει στα επόμενα πέντε χρόνια, ωστόσο η Ντέμπορα τούς έχει διαψεύσει μέχρι στιγμής και συνεχίζει να δίνει τη μάχη της. 

Διαβάστε ακόμη: Δημήτρης Γάκης για καρκίνο: Κάνω χημειοθεραπείες, πρέπει να μάθεις να ζεις μεταξύ ζωής και θανάτου

Η ίδια αποκάλυψε πως την περασμένη εβδομάδα πέρασε τη δυσκολότερη και πιο τρομακτική περίοδο κατά τη διάρκεια της μάχης της με τον καρκίνο, αφού υποβλήθηκε σε αρκετές επεμβάσεις. Περιέγραψε πως ο σύζυγός της παρακολουθούσε τους γιατρούς να παλεύουν για να την κρατήσουν στη ζωή, επειδή δεν μπορούσε να συνέλθει στην ανάνηψη. «Την προηγούμενη εβδομάδα παραλίγο να πεθάνω», έγραψε η Ντέμπορα στο Instagram και υποστήριξε πως δεν μπορεί να το συζητήσει γιατί το γεγονός αυτό την έχει πληγώσει αρκετά. Ευχαρίστησε τους γιατρούς για τις προσπάθειες που έκαναν όλη τη νύχτα για να τη σώσουν και επεσήμανε πως είναι ευγνώμων. «Δεν έχω ξεφύγει ακόμα από τον κίνδυνο», ανέφερε και συμπλήρωσε πως βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

https://www.instagram.com/p/CYr47RBoWRv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Έχω καρκίνο 5 χρόνια. Αυτή ήταν η σκληρότερη και πιο τρομακτική εμπειρία μου. Πάντα προετοιμαζόμουν για τον θάνατό μου αλλά δεν το περίμενα να γίνει κάτι που θα με τραυμάτιζε. Πιστεύω πως βρίσκομαι ακόμα μαζί σας για να το μοιραστώ. Πριν από μία εβδομάδα η οικογένειά μου προσευχόταν για να βγάλω τη νύχτα», έγραψε η παρουσιάστρια του BBC και απευθυνόμενη στους ακολούθους της τους συμβούλεψε: «Κάντε μου μια χάρη και πείτε στους ανθρώπους σας πόσο τους αγαπάτε. Όταν συνειδητοποιείς τον ξαφνικό χωρισμό και πως δεν θα δεις τους δικούς σου την επόμενη μέρα σου ραγίζει την καρδιά».

https://www.instagram.com/p/CYOvbvyoAnm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά την επιστροφή της Ντέμπορα στο podcast «You». Η ίδια είχε αποκαλύψει πως αδυνατούσε να κάνει τις εκπομπές επειδή υποβαλλόταν σε χημειοθεραπείες και στη συνέχεια αντιμετώπισε μία σοβαρή μόλυνση. Είχε πει πως έπρεπε να μάθει να περπατά ξανά αφού είχε μείνει καθηλωμένη στο κρεβάτι. «Έπρεπε να μάθω να περπατώ από την αρχή. Ήμουν στο κρεβάτι για 3 εβδομάδες, έπρεπε να μάθω πάλι να οδηγώ» είπε η Ντέμπορα και ανέφερε πως ήταν ευχαριστημένη γιατί η χημειοθεραπεία επιβράδυνε την εξέλιξη της νόσου. 

https://www.instagram.com/p/CYFDP6cIqdo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Για να είμαι ειλικρινής, πηγαίνοντας από στοχευμένες ακτινοθεραπείες σε βαριά χημειοθεραπεία, ήταν πολύ σκληρό και κυριολεκτικά με τσάκισε. Μπορώ να πω πως η ποιότητα ζωής μου ήταν απαίσια. Κάποιες μέρες νιώθω καλά, η ποιότητα της ζωής μου είναι εντάξει τώρα, αλλά δεν είμαι ο ίδιος άνθρωπος που ήξερε ο κόσμος τα τελευταία τέσσερα χρόνια που γυμναζόμουν καθημερινά» είπε η Ντέμπορα. 

https://www.instagram.com/reel/CXn7ESKI8_x/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το καλοκαίρι του 2021 η Ντέμπορα Τζέιμς έμαθε πως είχε επιθετικό όγκο που έχριζε άμεσης επέμβασης στο συκώτι. Το στεντ που της είχε τοποθετηθεί σταμάτησε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο. Η μητέρα δυο παιδιών διαγνώστηκε με καρκίνο στο έντερο το 2016 και έλεγε συχνά πως ως δρομέας και χορτοφάγος, οι γιατροί δεν περίμεναν να αναπτύξει καρκίνο τέτοιας μορφής. 

https://www.instagram.com/p/CXgZPZ9ITvt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA