Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως «τρομοκρατική ενέργεια» κατά των ΗΠΑ, χαρακτήρισε ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, την ομηρία που διέπραξε ένας ένοπλος το Σάββατο, κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λειτουργίας σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας, απ' όπου κράτησε τέσσερις ανθρώπους ως ομήρους (μεταξύ των οποίων και τον ραβίνο), μέχρι που εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, πέφτοντας νεκρός.

Διαβάστε ακόμη: Καναδάς: Καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ουκρανία

«Αυτή ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, ήταν τρομοκρατική ενέργεια», είπε ο Μπάιντεν την Κυριακή σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Φιλαδέλφεια, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για τους λόγους για τους οποίους ο ένοπλος είχε βάλει στόχο τη συναγωγή. Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI έκανε έφοδο στη συναγωγή το Σάββατο το βράδυ για να απελευθερώσει τους εναπομείναντες τρεις ομήρους, ένας άλλος όρημος είχε απελευθερωθεί νωρίτερα.

Το FBI έληξε την ομηρία - νεκρός ο δράστης

Μέλη της Ομάδας Διάσωσης Ομήρων του FBI εισέβαλαν στη συναγωγή για να απελευθερώσουν τους τελευταίους ανθρώπους που κρατούνταν ακόμα όμηροι. Ο ένοπλος έπεσε νεκρός, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κόλεϊβιλ Μάικλ Μίλερ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων. Όλοι οι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι σε συναγωγή στο Κόλεϊβιλ του Τέξας απελευθερώθηκαν με ασφάλεια μετά από περισσότερες από 10 ώρες.

Αξιωματούχος, που είχε ενημερωθεί για την κατάσταση, δήλωσε στο ABC News ότι ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε πως ήταν αδελφός της Πακιστανής επιστήμονα Αάφια Σιντίκι, η οποία εκτίει ποινή κάθειρξης 86 ετών σε αμερικανική φυλακή έπειτα από την καταδίκη της το 2010 για επίθεση με πυρά κατά στρατιωτών και μελών του FBI, και ότι ζητούσε την απελευθέρωσή της.

Και οι τέσσερις ενήλικες όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι και είναι καλά στην υγεία τους, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο κυβερνήτης του Τέξας Κρεγκ Άμποτ. Ο Ματ ΝτεΣάρνο, ειδικός πράκτορας του FBI στο Ντάλας, δήλωσε ότι οι τέσσερις όμηροι, μεταξύ των οποίων και ο ραβίνος, δεν χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια και ότι σύντομα θα επέστρεφαν στις οικογένειές τους. «Δεν τους έκανε κακό», πρόσθεσε.

Βρετανός ο δράστης 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ενημερωθεί για τον θάνατο ενός Βρετανού στο Τέξας και ότι βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές εκεί. Η ανακοίνωση έγινε ως απάντηση σε έρευνα σχετικά με ρεπορτάζ του Sky News, σύμφωνα με το οποίο ένας ένοπλος, ο οποίος είχε εισβάλει σε συναγωγή στο Τέξας, ήταν Βρετανός. «Γνωρίζουμε για τον θάνατο ενός Βρετανού στο Τέξας και βρισκόμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA