Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκ προκαλεί στην Βρετανία η απόφαση της βασίλισσας Ελισάβετ να αφαιρέσει όλους τους τίτλους του δευτερότοκου γιου της πρίγκιπα Άντριου. Ο πρίγκιπας Άντριου είχε όλα τα προσόντα να εξελιχθεί σε λαμπρό μέλος της βασιλικής οικογένειας, ήταν περιζήτητος εργένης, μπον βιβέρ και με χαμηλό προφίλ στην προσωπική του ζωή, δεν προκαλούσε. «Με τη σύμφωνη γνώμη και την έγκριση της βασίλισσας» οι τίτλοι και οι πατρωνίες του Δούκα του Γιορκ επέστρεψαν σε εκείνην. Ο Άντριου «θα συνεχίσει να μην ασκεί δημόσια καθήκοντα και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του σε αυτήν την υπόθεση ως ιδιώτης», προστίθεται στην ανακοίνωση του παλατιού. 

Τα σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκη με τον  μετέπειτα καταδικασμένο για παιδεραστία χρηματιστή, Τζέφρι Επστάιν, ήταν αρκετά για να αρχίσει να γκρεμίζεται η περσόνα του. Μετείχε συχνά σε πάρτι με ανήλικες μαζί με την Γκιλέιν Μάξουελ, τη γυναίκα που καταδικάστηκε πως προμήθευε τον Επστάιν με ανήλικες κοπέλες.

Πριν από λίγες ημέρες, Αμερικανός δικαστής απέρριψε την έφεση του πρίγκιπα στην αγωγή της 38χρονης σήμερα Βιρτζίνια Τζιούφρε που τον κατηγορεί πως την υποχρέωσε σε σεξουαλική επαφή μαζί του το 2001 όταν ήταν 17 ετών, κάτι που αρνείται. Ο Άντριου θα δικαστεί το φθινόπωρο.

Ο πρίγκιπας αναγκάστηκε να παραιτηθεί από δημόσια καθήκοντά του το 2019 λόγω των διασυνδέσεών του με τον Επστάιν και έπειτα από μια ολέθρια συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC όπου ήλπιζε ότι θα καθάριζε το όνομά του, αλλά οδήγησε, αντίθετα, στη γελοιοποίησή του και σε περαιτέρω ερωτήματα. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν χθες ότι δεν θα κάνουν κάποιο σχόλιο για ένα νομικό ζήτημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA