Μενού
  • Α-
  • Α+

Επεισοδιακά εκτυλίχθηκε η συνεδρίαση για τις ερωτήσεις του πρωθυπουργού (Prime Minister's Question) στη συνεδρίαση της βρετανικής βουλής την Τετάρτη (19/1), με τον Μπόρις Τζόνσον έκθετο σε πυρά τόσο των Εργατικών όσο και των Συντηρητικών, καθώς η δημοτικότητά του έχει βουτήξει σε άπατο πηγάδι.

Διαβάστε επίσηςΒρετανία: Καταγγελίες πως ο Μπόρις Τζόνσον εκβιάζει βουλευτές για να μην τον «ρίξουν»

Μεταξύ των αξιομνημόνευτων στιγμών της πολιτικής «αποκαθήλωσης» του Μπόρις Τζόνσον ήταν και ο εναρκτήριος λόγος του ηγέτη του Εργατικού κόμματος, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος καλωσόρισε στο δυναμικό του τον πρώην Συντηρητικό βουλευτή, Κρίστιαν Γουέικφορντ. 

Ο Γουέικφορντ είχε νωρίτερα δηλώσει τη δυσπιστία και απογοήτευσή του απέναντι στην ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον, καταλήγοντας να αυτομολήσει και επίσημα στους Εργατικούς εν μέσω της συνεδρίασης με φόντο ένα πλήθος ζητωκραυγών. Ο Κιρ Στάρμερ χαιρέτησε την κίνηση και τόνισε πως ο απηυδισμένος Συντηρητικός αντιπροσωπεύει όσους πολίτες βλέπουν ξεκάθαρα την ανικανότητα του Τζόνσον ως ηγέτη.

Στη βροχή πυρών ήρθε να συμβάλει εύστοχα και ο Συντηρητικός βουλευτής, Ντέιβιντ Ντέιβις, γνωστός ως υπέρμαχος του Βρετανού πρωθυπουργού στη διαχείριση του Brexit στο παρελθόν: «Περιμένω από τους ηγέτες μου να επωμίζονται την ευθύνη των πράξεών τους» δηλώνει με έναν τόνο πικρίας και συνεχίζει: «Παρά τα όσα έκανες, έχεις μείνει εκεί για πολύ καιρό. Για όνομα του θεού, φύγε».

Τελικά, τα σενάρια που προέβλεπαν μία ογκωδέστατη πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον, ακολουθώντας τις δηλώσεις του για τα κορονοπάρτι στη Ντάουνιγκ Στριτ, δεν επιβεβαιώθηκαν, αφού οι φερόμενοι ως «προδότες» Συντηρητικοί δεν έκαναν κάποια μαζική κίνηση, προς ανακούφιση του Βρετανού πρωθυπουργού. Πηγές που τάσσονται υπέρ του αρχηγού των Συντηρητικών πιστεύουν πως οι φήμες και μόνο ήταν ικανές για να σπείρουν δισταγμό ανάμεσα στους υποστηρικτές της «ανταρσίας», σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail.

Από την άλλη, ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ενώπιον όλου του Γουεστμίνστερ πως το περίφημο «σχέδιο Β» για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον φτάνει στο τέλος του, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιό του θα λήξουν την ερχόμενη Τετάρτη (26 Ιανουαρίου), ίσως ελπίζοντας να αποσπάσει όσο γίνεται την προσοχή από το πρόσωπό του και την «αγιάτρευτη» δημόσια εικόνα του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA