Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πάπας Βενεδικτος ΙΣΤ’ γνώριζε για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς ενώ ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου από το 1977 έως και το 1982, σύμφωνα με αρχιεπισκοπική έκθεση, όπως μεταδίδει το BBC. Τότε ονομαζόταν Josef Ratzinger. Η έκθεση καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του ποντίφικα που επιμένει να αρνείται οποιαδήποτε γνώση σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης, με παιδόφιλους ιερείς της καθολικής Εκκλησίας, να κακοποιούν για ολόκληρες δεκαετίες ανήλικα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Καταγγελίες πως ο Μπόρις Τζόνσον εκβιάζει βουλευτές για να μην τον «ρίξουν»

«Είχε ενημερωθεί για τα γεγονότα», δήλωσε ο δικηγόρος Μάρτιν Πους κατά την ανακοίνωση των ευρημάτων της έρευνας. «Πιστεύουμε ότι μπορεί να κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά σε τέσσερις υποθέσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.  Αποκάλυψε ότι δύο από αυτές τις υποθέσεις αφορούν κακοποιήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του Βενέδικτου, ενώ οι δράστες είναι μέχρι τώρα στη θέση τους. «Οι ιερείς συνέχισαν να δουλεύουν χωρίς καμία απολύτως κύρωση. Η Εκκλησία δεν έκανε τίποτα απολύτως» πρόσθεσε.

Ο πρώην Πάπας, τώρα σε ηλικία 94 ετών, έγινε ο ηγέτης της Εκκλησίας που παραιτήθηκε για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 600 χρόνια το 2013. Έκτοτε, ζει μια πολύ ήσυχη ζωή στην πόλη του Βατικανού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA