Μενού
epithesi kanadas
Αστυνομία του Καναδά | AP (φωτογραφία αρχείου)
  • Α-
  • Α+

Τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός μωρού, βρέθηκαν την Τετάρτη σε απόσταση μερικών μέτρων από τα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά, σε έναν δρόμο που χρησιμοποιούν συνήθως οι παράτυποι μετανάστες, ανακοίνωσε η καναδική αστυνομία. «Από τις πρώτες ενδείξεις, πιστεύουμε ότι όλοι τους πέθαναν από υποθερμία», ανέφερε η Βασιλική Χωροφυλακή του Καναδά, η ομοσπονδιακή αστυνομία, στην ανακοίνωσή της.

Το μωρό και δύο ενήλικες βρέθηκαν νεκροί σε απόσταση μόλις 12 μέτρων από τα σύνορα με τις ΗΠΑ και 10 χιλιομέτρων ανατολικά του Έμερσον, στη Μανιτόμπα. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε το πτώμα ενός ακόμη ατόμου, που μοιάζει να είναι εφηβικής ηλικίας.

Το πρωί της Τετάρτης Αμερικανοί συνοριοφύλακες εντόπισαν μια ομάδα ατόμων που είχε περάσει τα σύνορα. Ο ένας μετέφερε βρεφικά είδη, όμως δεν υπήρχε κανένα μωρό ανάμεσά τους. Ξεκίνησαν τότε έρευνες και στις δύο πλευρές των συνόρων. Έπειτα από τέσσερις ώρες και ενώ στην περιοχή επικρατούσαν πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, βρέθηκαν τα πτώματα. Η εθνικότητα των θυμάτων δεν είναι γνωστή. Η αστυνομία προσπαθεί να τους ταυτοποιήσει και συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή αυτή.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η αναπληρώτρια διευθύντρια της αστυνομίας της Μανιτόμπα Τζέιν Μακλάτσι είπε ότι πιθανότατα οι τέσσερις αυτοί άνθρωποι «εγκαταλείφθηκαν μόνοι τους εν μέσω χιονοθύελλας» και πολικού ψύχους, αφού η θερμοκρασία στην περιοχή είχε πέσει στους -35 βαθμούς. Μέσα στη νύχτα ήταν αναγκασμένοι να διασχίσουν μια μεγάλη, ανοιχτή έκταση που είχε καλυφθεί με ένα παχύ στρώμα χιονιού και ήταν αδύνατον να την περάσουν με τα πόδια. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν σνόουμομπιλ και άλλα οχήματα παντός εδάφους για να καταφέρουν να ερευνήσουν την περιοχή.

Εδώ και μερικά χρόνια η κωμόπολη Έμερσον έχει μετατραπεί σε μια από τις οδούς που χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να μετακινούνται μεταξύ των δύο χωρών της Βόρειας Αμερικής. Η Μακλάτσι σημείωσε ότι οι απόπειρες είχαν μειωθεί εδώ και έναν χρόνο, αφού έκλεισαν και τα σύνορα λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Ο κεντρικός και ανατολικός Καναδάς πλήττεται από σφοδρό κύμα ψύχους, με ισχυρούς ανέμους και τη θερμοκρασία να έχει πέσει κάτω από τους -30°C.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA