Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια πώληση για το... βιβλίο Γκίνες πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία, όπου η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή ουίσκι στον κόσμο με 9.000 μπουκάλια, πωλήθηκε για 4,5 εκατ. δολάρια από τον ειδικευμένο οίκο δημοπρασιών Whisky Auctioneer. Η πώληση ολοκληρώθηκε σε 23 θεματικές δημοπρασίες, σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Διαβάστε ακόμη: Peter Robbins: Αυτοκτόνησε ο ηθοποιός που έδωσε τη φωνή του στον ήρωα καρτούν Charlie Brown

Η πώληση της συλλογής ουίσκι Pat’s Whisky Collection στη δευτερογενή αγορά απέφερε συνολικά 4,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το The Spirits Business. Η τελευταία δημοπρασία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, δίνει τέλος σε μια προσπάθεια που διήρκεσε περισσότερο από ένα χρόνο. Η τεράστια συλλογή ουίσκι είναι ένα κατόρθωμα του μυστηριώδους Pat, ο οποίος συνέλλεξε 9.000 φιάλες κατά τη διάρκεια 15 ετών. Ο συλλέκτης, ο οποίος εξακολουθεί να θέλει να παραμείνει ανώνυμος, λάτρευε το ουίσκι και άρχισε να αγοράζει μπουκάλια που μπορούσε να πιει και να μοιραστεί με τους φίλους και την οικογένειά του.

«Η πώληση της συλλογής ήταν μια βαθιά συναισθηματική διαδικασία για μένα, καθώς ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου», είπε ο Pat στο The Spirits Business. «Αισθάνομαι ότι αυτό το απίστευτο ταξίδι έχει κορυφωθεί σε ένα κατάλληλο φινάλε με αυτά τα μπουκάλια να μπαίνουν ξανά στην αγορά».

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA