Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Οφελί Μενιέ μπορεί να προκάλεσε τελευταία θόρυβο, αφού έγινε στόχος απειλών έπειτα από εκπομπή, στην οποία παρουσίασε πτυχές του ριζοσπαστικού Ισλάμ στη Γαλλία, αυτό δεν είναι όμως το μόνο της επίτευγμα.

Διαβάστε επίσης: Παραγουάη: Νεκρή από πυροβολισμούς η Christina Vita Aranda, σύζυγος του ποδοσφαιριστή Ivan Torres

Η Οφελί Μενιέ γεννήθηκε στις Βερσαλλίες της Γαλλίας, παιδί συντηρητικής οικογένειας Μορμόνων πέρασε ένα μέρος της ύστερης παιδικής της ηλικίας στη Νίκαια. Αφού αποφοίτησε με εθνικό επιστημονικό πτυχίο baccalaureat αποφάσισε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ και έκανε διάφορες δουλειές στη Γαλλία, την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες με το πρακτορείο Metropolitan.

Τελικά την Οφελί κέρδισε η δημοσιογραφία και έτσι το 2011 άρχισε τις σπουδές της στην ανώτατη σχολή δημοσιογραφικών σπουδών του Παρισιού. Από το 2013 μέχρι το 2014 παρουσίαζε κομμάτι της εκπομπής Le Petit Journal του Canal+ και αργότερα τα πρωινά και απογευματινά νέα στο ίδιο δίκτυο.

Η γοητευτική δημοσιογράφος κατάφερε το 2016 να αποκτήσει δικό της διάβημα στο μεγαλύτερο ιδιωτικό κανάλι της Γαλλίας, το M6. Στην εκπομπή της, η Οφελί κάλυπτε διάφορα κοινωνικά θέματα σε ντοκιμαντέρ μεγάλης διάρκειας. Σάλο προκάλεσε πρόσφατα η τελευταία της εκπομπή, στην οποία η παρουσιάστρια αποκάλυψε κρυμμένες πτυχές του ριζοσπαστικού Ισλαμισμού στην γαλλική κοινωνία.

https://www.instagram.com/p/CY4X0kTNKPN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η κριτική στο Ισλάμ και ο αντίκτυπος

Στο διαβόητο επεισόδιο της εκπομπής Zone Interdite, η Οφελί Μενιέ επισκέφθηκε χώρους όπου έχει αρχίσει να ριζώνει η επιρροή των πιο ακραίων ισλαμιστικών πεποιθήσεων στη Γαλλία. Μεταξύ αυτών ένα εστιατόριο, στο οποίο διατίθενται χώροι απομόνωσης των γυναικών από τους άντρες θαμώνες. Ακόμα πιο σοκαριστική είναι η επίσκεψη της εκπομπής σε ένα κατάστημα παιχνιδιών όπου οι παιδικές κούκλες είναι...απρόσωπες, για να συμμορφώνονται με τον ισλαμιστικό νόμο περί απεικόνισης του προφήτη Μωάμεθ. 

Η πρακτική αυτή σχολιάστηκε και στο λογαριασμό Twitter της εκπομπής όπου αναφέρεται πως «Στη Ρουμπέ, συγκεκριμένα καταστήματα πουλάνε κούκλες χωρίς πρόσωπα»

https://twitter.com/ZoneInterdite/status/1484813086120980482?ref_src=twsrc^tfw

Το ντοκιμαντέρ είχε επιτυχία καθώς ακόμα και οι Αρχές έλαβαν δράση, κλείνοντας το εστιατόριο με τις σεξιστικές πρακτικές. Την προσοχή της αστυνομίας όμως φαίνεται πως χρειάζεται και η ίδια η Οφελί, η οποία βρίσκεται υπό προστασία μετά τις πολυάριθμες απειλές κατά της ζωής της από ακραία στοιχεία της μουσουλμανικής κοινότητας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA