Μενού
  • Α-
  • Α+

Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να ανακαλέσει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της Covid-19 για τους υγειονομικούς υπαλλήλους, έπειτα από τις προειδοποιήσεις ότι το σύστημα υγείας (NHS) - ευρισκόμενο ήδη στα όριά του - θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπο με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.

Ο υπουργός Υγείας, Σάτζιντ Τζάβιντ, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει διαβούλευση για το κατά πόσο το μέτρο - που είχε αποφασιστεί τον περασμένο Νοέμβριο - εξακολουθεί να είναι απαραίτητο.

Υπεραμύνθηκε πάντως της κυβερνητικής στρατηγικής, σημειώνοντας πως το μέτρο ήταν αναγκαίο στα τέλη του περασμένου έτους, δεδομένης της σοβαρότητας της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού.

«Ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη γραμμή άμυνας απέναντι στην Covid-19», δήλωσε ο Τζάβιντ στη Βουλή των Κοινοτήτων, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως βάσει των νεότερων επιδημιολογικών δεδομένων δεν θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στο NHS.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA