ΔΙΕΘΝΗ
08/02/2022 09:24

Τουρκία - Ερντογάν: «Εγώ είμαι η λύση για όλα σας τα προβλήματα» - Πήρε κεφάλι ο Κιλιτσντάρογλου

«Σαν βγω απ' αυτή τη φυλακή (σ.σ.: του κορονοϊού), θα σώσω (σ.σ.: ξανά) την Τουρκία» λέει ο Ερντογάν την ώρα που οι δημοσκοπήσεις και ο κατακερματισμός της λίρας, φαίνεται πως τον στέλνουν... σπίτι

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρκία - Ερντογάν: «Εγώ είμαι η λύση για όλα σας τα προβλήματα» - Πήρε κεφάλι ο Κιλιτσντάρογλου
Τουρκία - Ερντογάν: «Εγώ είμαι η λύση για όλα σας τα προβλήματα» - Πήρε κεφάλι ο Κιλιτσντάρογλου
Ανάγνωση:

Σε... παράλληλο σύμπαν φαίνεται πως ζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, όντας χτυπήμενος από τον κορονοϊό και βλέποντας την κυβέρνησή του να κατακρημνίζεται, δηλώνει ότι «εγώ είμαι η λύση στα προβλήματα της Τουρκίας», όμως οι κραυγές του δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα, μιας και οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στην αντιπολίτευση.

Στον Ερντογάν, φταίνε όλα. Μιλώντας σε ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνο σε βουλευτές του υποστήριξε ότι τον «φυλάκισαν στο σπίτι», ελέω κορονοϊού. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει ότι δεν έχει συνηθίσει στην ξεκούραση. «Θα λυτρωθούμε σύντομα απ' αυτή τη φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Video Loading...

Την ίδια ώρα καταρρέει η κυβερνητική συμμαχία στην Τουρκία, με δημοσκόπηση να δείχνει προβάδισμα του Κιλιτσντάρογλου. Το 63,5% λαμβάνει η αντιπολίτευση, έναντι 35% που συγκεντρώνει ο κυβερνητικός συνασπισμός, με τους Τούρκους να μπαίνουν όλο και πιο βαθιά μέρα με τη μέρα σε καθεστώς φτώχειας και τα λόγια του προέδρου τους, τούς φαντάζουν εξίσου φτωχά. Συνεπώς τα προβλήματα βαθαίνουν και η τουρκική οικονομία καταρρέει καθώς πρόκειται για τη χειρότερη οικονομική κρίση από το 2001, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Avrasya λαμβάνουν:

  • Κιλιτσντάρογλου 28.4%
  • Ερντογάν 26,3%
  • Ακσενέρ 12.4%
  • Φιλοκουρδικό Κόμμα 12.9%
  • Μπαχτσελί 6%
Video Loading...

«Είμαι η καλύτερή σας λύση»

Κατά την άποψη του Τούρκου προέδρου η λύση στα προβλήματα είναι ο ίδιος, επιμένοντας ότι έρχονται καλύτερες ημέρες. «Πολίτες μου να είστε ήρεμοι, μην ανησυχείτε. Όπως εμείς πήγαμε την Τουρκία έναν αιώνα μπροστά, έτσι πάλι εμείς θα λύσουμε τα σημερινά προβλήματα της Τουρκίας. Ανάμεσα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, πάλι είμαστε μόνο εμείς αυτοί που διαθέτουμε την εμπειρία, τη θέληση, το πνεύμα, την πρακτική και την πίστη για να λύσουμε τα θέματα αυτά». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του καναλιού στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν θεωρεί ότι θα έρθει συνάλλαγμα από την τουριστική βιομηχανία, αφού έχει ρίξει τις τιμές προκειμένου να έχει φθηνό τουρισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΕΜΑΛ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ