Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή γνώριζε ότι η 15χρονη πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ αλλά και πάλι την έστειλε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Βρέθηκε ντοπαρισμένη σε τεστ που διεξήχθη τον Δεκέμβριο. Την Παρασκευή η Ρωσίδα αθλήτρια διέκοψε πρόωρα από την προπόνηση και αποχώρησε με το κεφάλι σκυμμένο και κρυμμένο πίσω από μια κουκούλα, γνωρίζοντας ότι πλέον θα χάσει όλη η ρωσική ομάδα το χρυσό μετάλλιο, σύμφωνα με το CNN.  Μια επείγουσα ακρόαση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο θα αποφασίσει εάν η Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα μπορεί να αγωνιστεί στο γυναικείο αγώνισμα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου είναι μεγάλο φαβορί.

Διαβάστε ακόμη: Καμίλα Βαλίεβα: Η 15χρονη «πριγκίπισσα» των τετραπλών τολούπ - Εγραψε Ιστορία στους Ολυμπιακούς και ονειρεύεται να γίνει ψυχολόγος

Η Ρωσίδα την Δευτέρα εξέπληξε θετικά τους πάντες καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατάφερε δύο τετραπλές περιστροφές κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει φορέσει στο στήθος της, ξεκίνησε προετοιμασία για το ατομικό αγώνισμα γυναικών την επόμενη εβδομάδα. Οι Ρώσοι συμμετέχουν υπό τη σημαία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία ακριβώς κατηγορείται τώρα ότι όχι μόνο συγκάλυψε το σκάνδαλο με τη Βαλίεβα αλλά και της επέτρεψε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς. Η Διεθνής Υπηρεσία Τεστ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα ασκήσει έφεση εκ μέρους της ΔΟΕ κατά της απόφασης της ρωσικής υπηρεσίας αντιντόπινγκ να άρει την προσωρινή απαγόρευση που επιβλήθηκε στη 15χρονη Βαλίεβα επειδή απέτυχε σε τεστ ντόπινγκ τον Δεκέμβριο.

Πάντως, να σημειωθεί ότι, επειδή η Βαλίεβα δεν είναι ακόμη 16 ετών, θεωρείται «προστατευμένο άτομο» σύμφωνα με τον κώδικα αντιντόπινγκ της WADA, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπόκειται σε ελαφρύτερες ποινές και πιθανώς θα εξαιρείται από τους κανονισμούς δημόσιας αποκάλυψης. Ο κώδικας ορίζει ότι οι παραβιάσεις κατά του ντόπινγκ στις οποίες εμπλέκονται προστατευόμενα άτομα είναι προαιρετικές και «θα είναι ανάλογες με τα γεγονότα και τις περιστάσεις της υπόθεσης».

Η Βαλίεβα συνεχίζει τις προπονήσεις της στο Πεκίνο. Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, προπονήθηκε νωρίς στο Capital Indoor Stadium σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Πλαισιώθηκε κατά τη διάρκεια της 45λεπτης συνεδρίας από τις Ρωσίδες συμπαίκτριες της Alexandra Trusova και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Anna Shcherbakova. Και οι δύο προπονούνται επίσης από την Eteri Tutberidze.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA