Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Καναδάς θα στείλει όπλα στην Ουκρανία και θα της χορηγήσει νέο δάνειο 500 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (347 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.

Είναι η πρώτη φορά που η Οτάβα ανακοινώνει πως στέλνει θανατηφόρο στρατιωτικό υλικό και πυρομαχικά στην Ουκρανία. Τα είδη που θα παραδοθούν στο Κίεβο έχουν αξία 7,8 εκατ. καναδικών δολαρίων, διευκρίνισε ο Τζάστιν Τριντό.

«Σκοπός της υποστήριξης αυτής του Καναδά και των άλλων εταίρων μας είναι να αποτραπεί η Ρωσία να συνεχίσει την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας», είπε ο καναδός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πάντως ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της αφιερωμένη στην κρίση των κομβόι εναντίον των υγειονομικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που συνταράσσει τη χώρα της βόρειας Αμερικής εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο Καναδάς είχε ήδη χορηγήσει δάνειο 120 εκατ. καναδικών δολαρίων στην ουκρανική κυβέρνηση για να στηρίξει την οικονομία της χώρας.

Δυτικές κυβερήσεις και η Μόσχα έκαναν λόγο χθες Δευτέρα περί πιθανότητας διπλωματικής λύσης για την αποτροπή του κινδύνου ρωσοουκρανικού πολέμου, με τις ΗΠΑ να σημειώνουν ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει λάβει την «οριστική απόφαση» να διατάξει εισβολή.

Με φόντο την μεγάλη αύξηση των εντάσεων, η Ουάσινγκτον υποβάθμισε πάντως τις ελπίδες αυτές, ερίζοντας ότι η Μόσχα ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τα στρατιωτικά της μέσα στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 100.000 στρατιώτες εδώ κι εβδομάδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA