Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυτός είναι ο 35χρονος κολυμβητής, τον οποίον κατασπάραξε ο λευκός καρχαρίας στα ανοικτά παραλίας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, με το βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση να κάνει τον γύρο του κόσμου. Το θύμα της επίθεσης είναι ο 35χρονος Σάιμον Νέλιστ από το νότιο Σίδνεϊ, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως έμπειρος κολυμβητής. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, αυτή ήταν η πρώτη τέτοιου είδους θανάσιμη επίθεση μετά από 60 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Δημοσιογράφος κατέρρευσε on air ενώ μιλούσε

Ο Σάιμον ήταν διπλωματούχος δάσκαλος καταδύσεων και κολυμπούσε στο Little Bay ανατολικά γύρω στις 4:30 την Τετάρτη όταν του επιτέθηκε ο καρχαρίας. Θεωρείται ότι ο Σάιμον κολυμπούσε στο σημείο κάθε μέρα. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι το θύμα προπονούταν για φιλανθρωπικό αγώνα. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κολυμβητής είχε δημοσιεύσει πολλές υποβρύχιες φωτογραφίες, που αποκαλύπτουν ότι ήταν φανατικός λάτρης των ωκεανών. Τον περιγράφουν ως ήρεμο και υπομονετικό, έναν δάσκαλο που τόνιζε στους μαθητές του ότι πρέπει να κάνουν υπομονή και να σέβονται τον ωκεανό. «Αγαπούσε το νερό, αγαπούσε τις καταδύσεις», έγραψε ένας από τους φίλους του στα social media, μετά την τραγωδία. Παλαιότερα έκανε καταδύσεις σε ένα κέντρο καταδύσεων στο Kogarah, το οποίο είναι πλέον μόνιμα κλειστό μετά τον πνιγμό ενός δύτη στο Brighton Le Sands πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας περιέγραψαν το ανατριχιαστικό και δραματικό γεγονός που είδαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους και αδυνατούσαν και οι ίδιοι να το πιστέψουν. Οπως είπαν, ο λευκός καρχαρίας επιτέθηκε στον αβοήθητο κολυμβητή, τον έκοψε στα δύο και στη συνέχεια χάθηκε στον ωκεανό. Ο 35χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ακούστηκε μόνο μια κραυγή. Η σοκαριστική επίθεση συνέβη μόλις 150 μέτρα μακριά από την παραλία, η οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη με δεκάδες κολυμβητές, κωπηλάτες και ψαράδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA