Μενού
  • Α-
  • Α+

Το Σύνδρομο Μινχάουζεν και το Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου έχουν έρθει στην «επιφάνεια» και η ψυχική διαταραχή «μεταφράζεται» και σε πραγματικά περιστατικά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Τάνια Ρέιντ από τις ΗΠΑ, η οποία από το 1987 έως τις αρχές του 1988 είχε στείλει τον 2χρονο γιο της 18 φορές στο νοσοκομείο! Ο Μάικλ μεταφερόταν στο νοσοκομείο με εγκεφαλικές κρίσεις και αναπνευστικά προβλήματα. 

«Πυρετός, αφυδάτωση και έμετοι. Ήταν μια σχετικά κλασσική διάγνωση και κατάσταση» είχε δηλώσει ο αλλεργιολόγος Ρόμπερτ Κόλμαν για τον Μάικλ. Φαινομενικά ήταν αθώο περιστατικό, ωστόσο το γεγονός ότι το παιδί μεταφερόταν με τα ίδια συμπτώματα στο νοσοκομείο τόσο συχνά αποδείχτηκε ότι είχε να κάνει με τη μητέρα του. 

Η Τάνια καλούσε το ασθενοφόρο κάθε Τρίτη και Πέμπτη, απογευματινές ώρες. Πάντα ο πατέρας έλειπε για δουλειά και η ίδια ήταν αυτόπτης μάρτυρας στις κρίσεις του παιδιού. Ήταν Φεβρουάριος του 1988 όταν ο μικρός Μάικλ νοσηλεύθηκε για 18η φορά. Τότε η νοσοκόμα της βάρδιας εντόπισε κάτι ασυνήθιστο. Γρατσουνιές στο μάγουλο του παιδιού και ύστερα μια ακόμη σύμπτωση…

Διαβάστε ακόμη: Ιωάννινα: Αυτός είναι ο 69χρονος που χτύπησε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του

H μητέρα του, Τάνια, ζήτησε τη βοήθεια της νοσοκόμας για το δάχτυλο της που αιμορραγούσε. «Δεν θα παρατηρούσα, με το παιδί μου μέσα στο νοσοκομείο, ότι έχω πληγή στο δάχτυλο. Σίγουρα δεν θα το ανέφερα σε κανέναν» είπε η νοσηλεύτρια. Ήταν η στιγμή που όλα άλλαξαν για τους γιατρούς του νοσοκομείου, που μέχρι τότε πάσχιζαν να δώσουν μια εξήγηση στην φαινομενικά ανυποψίαστη μητέρα.

Ο θάνατος της αδερφής του Μάικλ 

Η αδερφή του Μάικλ, Μόργκαν, υπέστη καρδιακή ανακοπή όταν ήταν 9 μηνών. Μέχρι εκείνο το διάστημα είχε νοσηλευτεί 20 φορές στο νοσοκομείο. «Πιεστήκαμε πολύ όταν πέθανε η Μόργκαν. Οποιοδήποτε ζευγάρι θα περνούσε κρίση όταν υπάρχει θάνατος στην οικογένεια – ένας θάνατος παιδιού. Και μείναμε μαζί σε αυτό» είχε πει η Τάνια Ρέιντ. 

Μετά την παρατήρηση της νοσηλεύτριας ο φάκελος της Μόργκαν άνοιξε και οι γιατροί διερεύνησαν τον αιφνίδιο θάνατο. Η μητέρα μπήκε για πρώτη φορά στο κάδρο των υπόπτων και το σύνδρομο Μινχάουζεν για αντιπροσώπου. Μετά από εξονυχιστική έρευνα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Αύγουστο του 1988 τη μητέρα για τη δολοφονία της 9 μηνών Μόργκαν και την κακοποίηση του 2χρονου Μάικλ. Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, στην προσπάθεια της να κόψει την αναπνοή στην Μόργκαν, υπήρξε απώλεια σφιγμού. Τότε η Τάνια την ταρακούνησε βίαια για να αρχίσει και πάλι ν’ αναπνέει και εκεί της προκάλεσε το αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

Η ψύχραιμη και μεθοδική με σπουδές νοσηλευτικής Τάνια Ρέιντ, είχε καταφέρει να μπερδέψει μέχρι και τον ανιχνευτή ψεύδους. Παρά την καταδίκη της σε 62 χρόνια, η Τάνια επιμένει στην αθωότητα της. Οι περισσότεροι δράστες με το σύνδρομο Μινχάουζεν αρνούνται μέχρι τέλους την ενοχή τους, με την Τάνια Ρέιντ να εκτίει ακόμα και σήμερα την ποινή της και τον μικρό Μάικλ να ζει μια φυσιολογική ζωή με τον πατέρα του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA