Μενού
  • Α-
  • Α+

Ετοιμες να απαντήσουν στην Ρωσία μετά την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία. Η Δύση δείχνει «μουδιασμένη» από την κίνηση του «τσάρου» που δείχνει έτοιμος για όλα. Μετά τις δηλώσεις για κατάφορη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης του Μινσκ, ο Λευκός Οίκος προετοιμάζει την άμεση απάντηση στη Μόσχα. «Θα λάβουμε σήμερα τα δικά μας μέτρα», έγραψε στο Twitter η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν, αναφορικά με τις κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις στις 20:00 ώρα Ελλάδος

«Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές πως, αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, θα δράσουμε μαζί με τη Γερμανία ούτως ώστε ο Nord Stream 2 να μην προχωρήσει. Ήμασταν σε στενή διαβούλευση με τη Γερμανία την περασμένη νύχτα και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ανακοίνωσή της. Θα λάβουμε σήμερα τα δικά μας μέτρα», έγραψε στο Twitter η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν. Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την αναστολή από τη Γερμανία της πιστοποίησης του αγωγού αερίου NordStream 2 μετά την αναγνώριση από τη Μόσχα της ανεξαρτησίας φιλορωσικών περιφερειών της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμη: Ουκρανία: Καλωσόρισε την αναστολή της αδειοδότησης του Nord Stream 2

Κυρώσεις στη Ρωσία για την αναγνώριση ανεξαρτησίας στο Ντονμπάς 

Και μπορεί η Ρωσία από την πλευρά της να... εξωτερικεύει με κάθε τρόπο πως δεν την απασχολούν οι κυρώσεις από τη Δύση σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, ωστόσο, τόσο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, έστειλαν ηχηρά μηνύματα κατά του Κρεμλίνου και για όσα θα επακολουθήσουν ως συνέπειες των εχθροπραξιών που ξεκίνησαν από τη ρωσική πλευρά. «Η επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας είναι παράνομη και απαράδεκτη. Η Ευρωπαϊκή Ενωση παραμένει ενωμένη στην υποστήριξή της για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων θα κατατεθεί επίσημα σήμερα» ανέφερε μέσω Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο μεταξύ, οικονομικές κυρώσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην παράνομη απόφαση αναγνώρισης των περιοχών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, είτε βρίσκονται στη Ρωσία είτε στις αποσχισθείσες περιοχές της Ουκρανίας, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο ιδρυτής του ομίλου επενδύσεων Volga Γκενάντι Τίμτσενκο, ο Μπόρις Ρότενμπεργκ, ιδρυτής της τράπεζας SMP και ο ανιψιός του, Ιγκόρ, είναι οι τρεις δισεκατομμυριούχοι που μπήκαν στο στόχαστρο του Μπόρις Τζόνσον, μαζί με εκατοντάδες άτομα και εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα κυρώσεων της Ε.Ε..

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA