Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον πέντε ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν πριν από λίγη ώρα στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, που βρίσκεται στα χέρια των αυτονομιστών, μεταδίδει ανταποκριτής του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Μετά τις εκρήξεις, θεάθηκαν στρατιωτικά οχήματα να κινούνται προς τον τόπο από όπου ακούστηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μερικές ώρες νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωνε ότι οι αρχές των δύο αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών της ανατολικής Ουκρανίας ζήτησαν στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία για να απωθηθεί η «επίθεση» των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Συνεδριάζει εκτάκτως τα ξημερώματα το Συμβούλιο Ασφαλείας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα διεξαγάγει νέα κατεπείγουσα συνεδρίαση για την κρίση στην οποία αναμετρώνται η Ρωσία και η Ουκρανία, τη δεύτερη σε τρεις ημέρες, «λόγω των στρατιωτικών εξελίξεων» επί του πεδίου, ενημέρωσαν διπλωματικές πηγές.

Η συνεδρίαση, που ζητήθηκε το βράδυ χθες Τετάρτη από το Κίεβο, κάτι που υιοθετήθηκε από δυτικά κράτη-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, προγραμματίζεται να αρχίσει στις 21:30 (ώρα Νέας Υόρκης· 04:30 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. Στην επιστολή του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ, ο Σεργκίι Κίσλιτσια, υπογραμμίζει την «άμεση απειλή ρωσικής επίθεσης» και υπενθυμίζει ότι οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ζήτησαν χθες «στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία».

Ο διπλωμάτης ζητεί η Ουκρανία να εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση και να ενημερώσει για την κατάσταση τα κράτη μέλη ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες.Όπως και στην πρώτη έκτακτη συνεδρίαση, τη Δευτέρα, θα προεδρεύσει η Ρωσία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ τον Φεβρουάριο. Η επιστολή του κ. Κίσλιτσια απευθύνθηκε στον ρώσο ομόλογό του, τον Βασίλι Νεμπένζια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA