Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ανάσα από τον πόλεμο βρίσκονται, πλέον, Ουκρανία και Ρωσία καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε πριν από λίγο στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News ότι αναμένει η Ρωσία να προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία προτού τελειώσει η νύχτα, πρόσθεσε πάντως πως εξακολουθεί να θεωρεί ότι υπάρχει πιθανότητα να «αποτραπεί μείζων επίθεση».

Ο κ. Μπλίνκεν είπε πως όλα τα απαιτούμενα μέσα «μοιάζουν» πλέον να βρίσκονται εκεί όπου απαιτείται «προκειμένου η Ρωσία να εμπλακεί σε μείζονα επίθεση εναντίον της Ουκρανίας» κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο, προσθέτοντας πως δεν είναι σε θέση να γίνει πιο συγκεκριμένος για την ώρα ή την τοποθεσία όπου θα εκτυλιχθούν στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η Γαλλία καλεί τους πολίτες της να φύγουν «αμέσως» από τη χώρα

Το Κε ντ’ Ορσέ κάλεσε με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη όλους τους πολίτες της Γαλλίας να «εγκαταλείψουν αμέσως» την επικράτεια της Ουκρανίας και να αποφύγουν κάθε μετακίνηση στις παραμεθόριες περιοχές στο βόρειο και στο ανατολικό τμήμα της χώρας, οι οποίες θεωρείται πως είναι οι πιο εκτεθειμένες σε περίπτωση ξεσπάσματος πολέμου.

«Λόγω των μεγάλων εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί από τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας» και «την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των επαρχιών Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ» και, επίσης, «λαμβανομένης υπόψη της επιβολής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που αποφασίστηκε (...) από το ουκρανικό κοινοβούλιο, οι γάλλοι υπήκοοι που βρίσκονται στην Ουκρανία πρέπει να φύγουν αμέσως από τη χώρα», αναφέρει οδηγία του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA