Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας του, η οποία είναι σύμμαχος της Μόσχας, δεν μετέχει στην εισβολή στην Ουκρανία που εξαπέλυσε το πρωί η Ρωσία, ενώ σύμφωνα με το Κίεβο η Ρωσία χρησιμοποιεί το λευκορωσικό έδαφος για την εισβολή της.

Σύμφωνα με το RIA, ο Λουκασένκο πρότεινε επίσης τη διεξαγωγή συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία στο Μινσκ.«Τα στρατεύματά μας δεν λαμβάνουν κανένα μέρος στην επιχείρηση αυτή» δήλωσε ο Λουκασένκο σε συνεδρίαση με τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του. Σύμφωνα με το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το λευκορωσικό έδαφος -όπου στρατιωτικό τους σώμα στρατοπέδευε για εβδομάδες για στρατιωτικές ασκήσεις- στην επίθεσή τους κατά της Ουκρανίας.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μολδαβία κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Αναμένονται χιλιάδες πρόσφυγες

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος του τηλεφώνησε, του «έκανε μια πολύ λεπτομερή ενημέρωση για την κατάσταση» και του δήλωσε ότι ο σκοπός της εισβολής ήταν να «δοθεί τέλος στην γενοκτονία του πληθυσμού στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ». Αυτά τα δύο φιλορωσικά αυτονομιστικά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία διεξάγουν πόλεμο από το 2014 με τις ουκρανικές δυνάμεις και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε τη Δευτέρα την ανεξαρτησία τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA