Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγα λεπτά μετά τις 11:00 το πρωί ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του δημάρχου της Μαριούπολης, ο οποίος ενημέρωσε τους Ουκρανούς δημοσιογράφους και τους απεσταλμένους του διεθνούς Τύπου για τα τεκταινόμενα στην πόλη που είναι έντονο το στοιχείο των αποδήμων. «Η πόλη θα παραμείνει ουκρανική με κάθε κόστος» είπε ο δήμαρχος και έστειλε μήνυμα στους συμπολίτες του τονίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος πανικού.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 6 τραυματίες, ανάμεσά τους κι ένα παιδί κάτω των 4 ετών καθώς και τρεις νεκροί. Συγκεκριμένα είπε ότι χτυπήθηκε ένα κτήριο κατοικιών 9 ορόφων, το οποίο επλήγη από πύραυλο των Ρώσων κι εκεί προέκυψαν οι νεκροί και οι τραυματίες, σε χωριό έξω από την Μαριούπολη στην συνοριογραμμή. Οπως είπε το λιμάνι, το οποίο είναι το σημαντικότερο της Αζοφικής Θάλασσας, είναι απόλυτα προστατευμένο από τη ρωσική απειλή. Οι Ρώσοι σημειώνει πως μπορεί να επιτεθούν από την θάλασσα ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με τον δήμαρχο πάντα, εκκενώνεται το χωριό Σαρτάνα, στο οποίο επίσης ζουν αρκετοί Ελληνες. Ο αριθμός των Ελλήνων ξεπερνά τις 150.000 και υπάρχουν τουλάχιστον 29 ελληνικά χωριά στην επικράτεια της Μαριούπολης.

Σε ό,τι αφορά στο ηθικό των απλών πολιτών της πόλης, δεν δείχνουν τάση να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και παρατηρούνται ουρές σε καταστήματα τροφίμων, ΑΤΜ τραπεζών και βενζινάδικα. Αυτή τη στιγμή δυνάμεις του ουκρανικού στρατού έχουν καταλάβει θέσεις γύρω από τη Μαριούπολη, και φαίνεται πως αναμένουν οι επόμενες ώρες να είναι δύσκολες.

Για δύο περίπου ώρες είχαν σιγήσει οι όλμοι και οι οβίδες, ωστόσο πριν από λίγο ακούστηκαν ξανά. Οσοι Ελληνες επιθυμούν να διαφύγουν από τη χώρα έχουν δηλώσει το όνομά τους στο προξενείο, και ήδη υπάρχει σχέδιο για την απομάκρυνσή τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA