Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ημέρα που ήρθαν στον κόσμο, η χώρα τους βομβαρδιζόταν από τους Ρώσους. Νεογνά στο Ντνίπρο, που είναι μια από τις πόλεις της Ουκρανίας που δίνουν σκληρή μάχη για να μην περάσουν στα χέρια των Ρώσων κατακτητών μεταφέρονται από τις μαίες στα καταφύγια, εκεί που έχουν στήσει αυτοσχέδιες θερμοκοιτίδες. Νοσηλεύτριες, μανάδες, παιδιά σε ράντζα και κατάχαμα, σκεπασμένα με κουβέρτες και με μάσκες οξυγόνου στα μικρά τους προσωπάκια.

Περίπου δώδεκα βρέφη που φροντίζονταν στη μονάδα νεογνών μεταφέρθηκαν βιαστικά σε μια αποθήκη στο υπόγειο του νοσοκομείου, στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Τα μωρά, που έμοιαζαν να είναι από ωρών έως λίγων ημερών, ήταν τυλιγμένα σε κουβέρτες διαφορετικού χρώματος και ξαπλωμένα σε αυτοσχέδια κρεβάτια.

«Αυτή είναι η ΜΕΘ. Σε ένα καταφύγιο βομβών. Το φαντάζεσαι; Αυτή είναι η πραγματικότητά μας», δήλωσε στους New York Times ο Δρ Ντένις Σούρκοφ, επικεφαλής της μονάδας νεογνών, στο Κλινικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Περιφέρειας Ντνιπροπετρόβσκ. Τα μωρά μεταφέρθηκαν στο αυτοσχέδιο καταφύγιο βομβών μετά το χτύπημα της ουκρανικής πόλης από πυραύλους καθώς η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Η Ντνίπρο ήταν ανάμεσα σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις και κωμοπόλεις που βομβαρδίστηκαν από τη Ρωσία την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου. Πύραυλοι έπληξαν στόχους στο Ντνίπρο, στο Χάρκοβο και σε πολλά άλλα μέρη. Οι ρωσικές δυνάμεις λέγεται ότι κατέστρεψαν περισσότερους από 70 στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων 11 αεροδρόμια, ισχυρίστηκε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας σε δήλωση την Πέμπτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA