Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε το Reader στο χωριό Σαρτανά στην Ουκρανία που βρίσκεται υπό ρωσική εισβολή με τα πτώματα των Ελλήνων να κείτονται στο δρόμο ύστερα από τον αεροπορικό βομβαρδισμό από ρωσικό μαχητικό σε κατοικημένη περιοχή. Τα κατάλοιπα του βομβαρδισμού είναι αποκαρδιωτικά και εκτός από τους νεκρούς φαίνεται το ρημαγμένο τοπίο από τα ρωσικά πυρά που δέχτηκε το χωριό από αέρος.

Το χωριό που βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από την Μαριούπολη, δέχθηκε επίθεση το μεσημέρι του Σαββάτου με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 2 Ελληνες και να τραυματιστούν άλλοι 6 εκ των οποίων κι ένα παιδί, με ορισμένους εξ αυτών να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Τα βλήματα του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους έπληξαν σπίτια τα οποία φλέγονται ακόμη.

Η πολύνεκρη επίθεση στο ελληνόφωνο χωριό των περιχώρων της Μαριούπολης, προκάλεσε την εξοργιστική αντίδραση της ελληνικής πλευράς, με το υπουργείο Εξωτερικών να εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τον βομβαρδισμό αμάχων από την Ρωσία και κάλεσε εσπευσμένα τον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα ενώπιον του Νίκου Δένδια. Παράλληλα, η Αθήνα απέστειλε διάβημα διαμαρτυρίας στη Μόσχα.

Την ίδια ώρα, η Μαριούπολη έχει γεμίσει από Ουκρανούς στρατιώτες που δημιουργούν αναχώματα, στήνοντας πολυβολεία κυρίως στο δυτικό κομμάτι της πόλης, εκεί που βρίσκονται σημεία στρατηγικής σημασίας, όπως το λιμάνι και ο σιδηροδρομικός σταθμός. Στους δρόμους κυκλοφορούν πλέον ελάχιστοι πολίτες και είναι ιδιαίτερα έντονη η στρατιωτική παρουσία, καθώς επίκειται κατά τα φαινόμενα κάποια ρωσική επίθεση από μηχανοκίνητη φάλαγγα.

Την είδηση του θανάτου των Ελλήνων επιβεβαίωσαν ο περιφερειάρχης της Μαριούπουλης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας. Σημειώνεται, ότι το 2014 το χωριό είχε βληθεί από όλμους που χτύπησε πομπή κηδείας και είχαν σκοτωθεί 7 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί άλλοι 17. Την ευθύνη είχαν αναλάβει οι αυτονομιστές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA