Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μαριούπολη βρίσκεται υπό πολιορκία. Ένας κλοιός που σφίγγει ώρα με την ώρα γύρω από την ουκρανική πόλη. Στα ανατολικά, οι αυτονομιστές φέρονται να έχουν προωθηθεί στο χωριό Σαρτανά, που τις προηγούμενες ημέρες δέχτηκε σφυροκόπημα από πυρά πυροβολικού και ρουκέτες. Οι ίδιες αναφορές λένε ότι οι αυτονομιστές και τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πλησιάσει σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την πόλη και συνεχίζουν να χτυπούν τις ανατολικές συνοικίες της πόλης. Στα βόρεια, μαίνονται σφοδρές μάχες στον Μπουγά και τη Βαλναβάχα, με τον οδικό άξονα που συνδέει τη Μαριούπολη με τη Ζαπορίζια να ελέγχεται από δυνάμεις του ρωσικού στρατού.

Η εικόνα στα δυτικά δεν είναι καλύτερη, αφού σύμφωνα με πληροφορίες σκληρές αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς βρίσκονται σε εξέλιξη στη Χερσόνα, τη Μελιτούπολη και το Μπερντιάνσκ. Οι πληροφορίες που φτάνουν εδώ, αναφέρουν ότι το λιμάνι και ο σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης αποτελούν στρατηγικούς στόχους και μέσα στις επόμενες ώρες ενδεχομένως βρεθούν στο επίκεντρο νέων επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ερχεται το πιο ισχυρό χτύπημα των Ρώσων - Σε κλοιό Χάρκοβο, Κίεβο και Μαριούπολη

Στην πόλη πάντως, όσοι κάτοικοι βγήκαν από τα καταφύγια, έσπευσαν να προμηθεύουν εμφιαλωμένο νερό που βρίσκεται πλέον σε έλλειψη. Αντίστοιχες εικόνες συναντούμε και έξω από τα καταστήματα που μοιράζουν το «κοινωνικο» ψωμί, με το οποίο οι Αρχές της πόλης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την επισιτιστική κρίση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA