Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφυροκόπημα από ρωσικά πυρά δέχεται η Μαριούπολη με τις τοπικές Αρχές και τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων να αναφέρουν ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αδιακρίτως ακόμα κι αμάχους. Μάλιστα, όπως αναφέρει το Skynews η Ρωσία βομβαρδίζει συγκροτήματα κατοικιών, νοσοκομεία κι αυτοσχέδια καταφύγια. Νωρίτερα, ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε ότι «ισχυρός βομβαρδισμός» βρίσκεται σε εξέλιξη από το βράδυ της Τρίτης, ενώ την ίδια ώρα και μέσα στην κόλαση του πολέμου, η ελληνική αποστολή των δημοσιογράφων και τα μέλη του ελληνικού προξενείου στην πόλη αποχωρεί για ασφαλή προορισμό με οχηματοπομπή.

Την ίδια ώρα, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες άμυνας λένε ότι «οι βαριές ρωσικές επιδρομές πυροβολικού και αεροπορίας συνέχισαν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές τις τελευταίες 24 ώρες», συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης.

Στο κομβόι της ελληνικής αποστολής που αναχώρησε πριν από λίγο για τα δυτικά συμμετέχουν μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του Γενικού Προξενείου, καθώς και Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να φύγουν, ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο Σταύρος Ιωαννίδης.

Στο πρώτο αυτοκίνητο θα επεμβαίνει ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωσταλένος. Στην πορεία προς τα δυτικά θα ενσωματωθούν και άλλα οχήματα. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για αποστάσεις καθ' οδόν για να μη χαθεί κανείς στην περίπτωση που υπάρχει μηχανικό πρόβλημα ή πρόβλημα καυσίμων, καθώς υπάρχει πλαφόν στην περιοχή. 

Η αποστολή έχει εφοδιαστεί με ρηματική διακοίνωση που έχει σταλεί μέσω του ΥΠΕΞ για να επιδεικνύεται σε όλα τα σημεία ελέγχου. Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με την Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA