ΔΙΕΘΝΗ
04/03/2022 11:52

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρίτη μέρα στο δρόμο η ελληνική αποστολή από την Μαριούπολη με προορισμό τα σύνορα

Σε πολεμικό σκηνικό η επιχείρηση διαφυγής του ελληνικού κομβόι από την πόλη Ουμάν, όπου ηχούν σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού - 82 Έλληνες με 21 οχήματα αναχώρησαν από την Μαριούπολη

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρίτη μέρα στο δρόμο η ελληνική αποστολή από την Μαριούπολη με προορισμό τα σύνορα
Πηγή: Reader
Ανάγνωση:

Ξεκίνησε το κομβόι των Ελλήνων με προορισμό τα σύνορα με την Μολδαβία. Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η οδύσσεια των ανθρώπων που προσπαθούν να βγουν από το ουκρανικό έδαφος. Η αποστολή των δημοσιογράφων, των διπλωματών και των ομογενών που είχαν ελληνικά διαβατήρια και κατάφεραν να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους με καύσιμα έφυγαν προχθές από την Μαριούπολη και κατά τη διαδρομή δέχθηκαν ακόμα κι επίθεση με πυρά, με αποτέλεσμα να σκάσουν λάστιχα από ένα από τα αυτοκίνητα, όμως ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Το κομβόι των 25-30 αυτοκινήτων διανυκτέρευσε στο Ουμάν, καθώς στις 19:00 επιβάλλεται κάθε μέρα καθολική απαγόρευση κι απαγορεύονται όλες οι μετακινήσεις. Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, οι Ελληνες φόρτωσαν ξανά τα αυτοκίνητά τους και ξεκίνησαν από το Ουμάν με πιθανότερο προορισμό τα σύνορα της Μολδαβίας κι από εκεί θα μεταβούν στη Ρουμανία. Ωστόσο, το δρομολόγιο καθορίζεται ανάλογα με τα εμπόδια που συναντούν μπροστά τους και την επικινδυνότητα της διαδρομής.

Γύρω στις 8:00 το πρωί πάντως κι ενώ οι Ελληνες ετοιμάζονταν να αφήσουν το Ουμάν άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού κι έτσι, η πομπή ενδέχεται να καθυστερήσει να ξεκινήσει.

(πηγή: Reader.gr)

Σε κάθε περίπτωση, ο επόμενος σταθμός του ελληνικού κομβόι είναι ο συνοριακός σταθμός Ροσοσάνι που βρίσκεται στα σύνορα της Ουκρανίας με την Μολδαβία. Πρόκειται για μία διαδρομή 350 χιλιομέτρων που υπό κανονικές συνθήκες χρειάζονται περίπου 4 ώρες για να διανύσει κάποιος την απόσταση.

Το κομβόι των Ελλήνων βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από το Ουμάν, καθώς έπεσαν σε μποτιλιάρισμα έξω από βενζινάδικο, στο οποίο έπρεπε να σταματήσουν κι αυτοί για ανεφοδιασμό των οχημάτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ