Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ισπανική εταιρεία πώλησης ειδών μόδας Inditex ανέστειλε τις εμπορικές συναλλαγές της στη Ρωσία, κλείνοντας τα 502 καταστήματά της και σταματώντας τις διαδικτυακές πωλήσεις, γνωστοποίησε σήμερα, Σάββατο (5/3) η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς την ισπανική ρυθμιστική αρχή. «Υπό τις παρούσες συνθήκες η Inditex δεν μπορεί να εγγυηθεί τη συνέχεια των εργασιών και των εμπορικών συνθηκών στη Ρωσική Ομοσπονδία και αναστέλλει προσωρινά τη δραστηριότητά της», ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Zara. Η Ρωσία αντιπροσωπεύει περίπου το 8,5% του παγκόσμιου EBIT (σ.σ. κέρδη προ τόκων και φόρων) του ομίλου, πρόσθεσε η Inditex.

Ετσι, ο κατάλογος των εταιρειών που αποσύρθηκαν από τη Ρωσία μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, μετά και την απόφαση της Samsung Electronics της Νότιας Κορέας να αναστείλει τις εξαγωγές της στη Ρωσία, όπου ελέγχει το ένα τρίτο της αγοράς smartphone, μετά τον αμερικανικό κολοσσό υπολογιστών Microsoft την προηγούμενη μέρα.

Στη Ρωσία, το Κρεμλίνο έχει εντείνει την καταστολή όλων των φωνών που διαφωνούν ενόψει της σύγκρουσης. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε την Παρασκευή νόμο που προβλέπει φυλάκιση έως και 15 ετών κάθειρξης για οποιονδήποτε δημοσιεύει «ψευδείς πληροφορίες». Με αφορμή αυτή την κίνηση, τα γερμανικά δημόσια τηλεοπτικά κανάλια ARD και ZDF, καθώς και η ιταλική RAI, ανακοίνωσαν το Σάββατο την προσωρινή αναστολή της κάλυψής τους από τη Μόσχα, ακολουθώντας τα βήματα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg, του BBC και αρκετών αμερικανικών καναλιών, συμπεριλαμβανομένου του CNN.

Το Λονδίνο το Σάββατο κάλεσε τους Βρετανούς των οποίων η παρουσία δεν είναι «ουσιαστική» να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, ενώ η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot ανακοίνωσε την αναστολή των διεθνών πτήσεων της από τις 8 Μαρτίου, όταν η Μόσχα πλήττεται σκληρά από τις δυτικές κυρώσεις σε σχέση με την Ουκρανία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA