Μενού
  • Α-
  • Α+

«Συγγνώμη, δεν σας προστάτεψα» έγραψε αποδίδοντας φόρο τιμής στην οικογένειά του ένας συντετριμμένος πατέρας από την Ουκρανία. Ο Serhiy Perebyynis έχασε μέσα σε μια στιγμή τη σύζυγό του, Tatiana Perebyynis και τα δύο παιδιά τους, Alise και Nikita. Η οικογένειά του, ο κόσμος του όλος, όπως έλεγε ο ίδιος, χάθηκαν σε μια στιγμή. Σκοτώθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια μιας «κατάπαυσης του πυρός», καθώς προσπαθούσαν να φύγουν από την πολιορκημένη πόλη τους στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, ο συντετριμμένος πατέρας, μέσα από ανάρτησή του στο Facebook, αφού ζήτησε συγγνώμη που δεν μπόρεσε να βοηθήσει με κάποιο τρόπο την οικογένειά του, μοιράστηκε φωτογραφίες των μελών της, καθώς και των δύο σκύλων τους (ένα από τα οποία σκοτώθηκε στην επίθεση).

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: Παγκόσμια οργή για τον βομβαρδισμό σε μαιευτήριο - Για στρατιωτική βάση στη Μαριούπολη μιλούν οι Ρώσοι

Η κυρία Perebyynis σκοτώθηκε μαζί με την 9χρονη κόρη της και τον 18χρονο γιο της, από πυρά των Ρώσων την περασμένη Κυριακή, καθώς έφευγαν από την πολιορκημένη πόλη Ιρπίν. Σπαρακτικό βίντεο, που τραβήχτηκε την Κυριακή στο Ιρπίν, που βρίσκεται στα περίχωρα της πολιορκημένης πρωτεύουσας του Κιέβου, επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου άνδρες, γυναίκες και παιδιά προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα. Κάποιοι από αυτούς ήταν και η οικογένεια Perebyynis με τις φωτογραφίες από τα άψυχα σώματά τους στην άκρη του δρόμου που διέρρευσαν να προκαλούν σοκ.

Αφησαν το Ντονέτσκ για μια καλύτερη ζωή, χάθηκαν στον πόλεμο

Η οικογένεια είχε μετακομίσει στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας πριν από τέσσερα χρόνια από το Ντονέτσκ, θέλοντας να αφήσει πίσω τις εντάσεις με τους αυτονομιστές. Στο Ιρπίν σχεδίαζαν να ανακαινίσουν το σπίτι τους και να μεγαλώσουν ήρεμα τα παιδιά τους. «Μου τους πήρε όλους. Η Τάνια δεν τα κατάφερε. Πρέπει να σας δω μια τελευταία φορά», έγραψε στο Facebook ο πατέρας.

Η Ιρίνα Νεβάντα, φίλη της Perebyynis, απαίτησε κι εκείνη φόρο τιμής στην οικογένεια, γράφοντας στα social media: «Η φίλη μας... τα παιδιά της... ο Νικίτα και η Αλίζ, νονοί της Πολινότσκα μου, καλύφθηκαν από πυρά όλμων, προσπαθώντας να φύγουν από το Ιρπίν μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου. Η Τάνια δεν τολμούσε να ξεμυτίσει τόσο καιρό από το σπίτι της, επειδή οι γονείς της είναι άρρωστοι. Ο πατέρας της είναι καρδιολόγος και η μητέρα της είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο και πάσχει από Αλτσχάιμερ... Η Τάνια ήταν η τελευταία τους ελπίδα, το τελευταίο τους στήριγμα. Τι θα απογίνουν;». Οι λόγοι υγείας της μητέρας της, άλλωστε, ήταν η αιτία που η οικογένεια καθυστέρησε και να φύγει από το Ιρπίν.

Περίπου 20 μέρες πριν, σε ένα τριήμερο επαγγελματικό ταξίδι στην Γεωργία, η άτυχη γυναίκα, λογίστρια στο επάγγελμα, έπινε κρασί και περνούσε μερικές ώρες χαλάρωσης με τους συναδέλφους της. Γελούσε, καθώς μερικοί από τους συνεργάτες της στην επιχείρηση, όπου εργαζόταν, μοιράζονταν τα τρελά τους όνειρα για το μέλλον. Τα δικά της όνειρα όμως δεν θα υλοποιηθούν μιας και εκείνη «έσβησε» άδικα, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον πόλεμο μέσα από τους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA