Μενού
  • Α-
  • Α+

Η διαφωνία μεταξύ των ηγετών της ΕΕ για την έκδοση κοινού ευρωομολόγου και η ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αποτυπώνονται στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής που επικαλείται το Reuters. Ειδικότερα, οι ηγέτες των «27» φέρονται προετοιμασμένοι για έκτακτα -λόγω του πολέμου στην Ουκρανία- έξοδα, ωστόσο εμφανίζονται αντίθετοι στην προοπτική νέας από κοινού έκδοσης ομολόγου.

«Οι εθνικές μας δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις συνολικές επενδυτικές ανάγκες και να αντικατοπτρίζουν τη νέα γεωπολιτική κατάσταση», αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής. «Θα ακολουθήσουμε υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές, οι οποίες διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους για κάθε κράτος-μέλος, μεταξύ άλλων παρέχοντας κίνητρα για επενδύσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη και είναι κρίσιμες για τους στόχους μας για το 2030», σημειώνουν.

Μετά από ολονύκτιες διαβουλεύσεις οι «27» της ΕΕ μετέθεσαν τις όποιες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και την στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ενώ συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα η άτυπη Σύνοδος των Ευρωπαίων ηγετών στις Βερσαλλίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA