ΔΙΕΘΝΗ
11/03/2022 21:54

Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Βίντεο με ομογενείς που «δείχνουν» τους Ουκρανούς

Ενα βίντεο από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα βγήκε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο ομογενείς από το χωριό Σαρτανά, κατηγορούν τους Ουκρανούς για διακρίσεις ενώ ισχυρίζονται πως οι Ρώσοι τους έφεραν βοήθεια

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα: Βίντεο με ομογενείς που «δείχνουν» τους Ουκρανούς
Πηγή: Twitter
Ανάγνωση:

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα δημοσίευσε βίντεο με ομογενείς στο οποίο εξαπολύουν επίθεση στους Ουκρανούς κατηγορώντας τους για διακρίσεις ενώ αναφέρουν πως οι Ρώσοι πρόσφεραν βοήθεια αμέσως μόλις έφτασαν στο σημείο, διαψεύδοντας παράλληλα τις αναφορές του Κιέβου για πυροβολισμούς σε αμάχους. Στο εν λόγω βίντεο που αναρτήθηκε, παρουσιάζονται ομογενείς από την περιοχή της Μαριούπολης, συγκεκριμένα το χωριό Σαρτανά, οι οποίοι φέρονται να λένε πως κανένας δεν σκοτώνει κανέναν, από τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην περιοχή.

Αντίθετα, οι κατηγορίες των ομογενών κατευθύνονται προς τους Ουκρανούς, οι οποίοι όπως αναφέρουν τους εξανάγκαζαν να μιλούν μόνο ουκρανικά και τους τρομοκρατούσαν. Αναλυτικά όσα έγραψε η πρεσβεία της Ρωσίας: «Οι Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι βρίσκονται στο υπόγειο ενός σχολείου στο χωριό Σαρτανά, κοντά στη Μαριούπολη, απευθύνονται στην Ελλάδα.

-Ανταποκριτής: Τα ΜΜΕ της Δύσης, της ΕΕ, και τα ελληνικά, λένε ότι οι Ρώσοι σκοτώνουν τους Ουκρανούς, τρομοκρατούν τον κόσμο, κλπ. Εσείς ως Έλληνες του Σαρτανά μπορείτε να πείτε κάτι στους ομοεθνείς σας στην Ελλάδα;

-Έλληνες: Κανένας δεν σκοτώνει κανέναν εδώ. Οι Ρώσοι δεν σκοτώνουν κανένα. Κανένας δεν πυροβολεί αμάχους εδώ. Μόλις ήρθαν εδώ οι Ρώσοι, αμέσως μας έφεραν βοήθεια. Αμέσως. Μετά τους πυροβολισμούς, αμέσως.

Τώρα κανένας δεν μας ρωτάει αν είσαι Ουκρανός ή Έλληνας, για την καταγωγή σου, ποια γλώσσα μιλάς. Οι Ρώσοι δεν κάνουν διακρίσεις. Ενώ οι Ουκρανοί έκαναν, μας εξανάγκαζαν να μιλάμε μόνο ουκρανικά, αν και εγώ δεν τα ξέρω καθόλου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ