Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε διάψευση της πληροφορίας που μεταδόθηκε αργά τη νύχτα της Παρασκευής κι έκανε λόγο για παρέμβαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία με την προϋπόθεση να δεχθεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τους όρους του Βλαντίμιρ Πούτιν, προχώρησε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου. Η Jerusalem Post επικαλέστηκε ανώνυμο αξιωματούχο της κυβέρνησης της Ουκρανίας που είπε ότι η προσφορά του σχεδίου του Μπένετ έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία αυτή την εβδομάδα και μάλιστα, φέρεται να περιείχε πολλές ουκρανικές... θυσίες.

Η πηγή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το τηλεφώνημα ξεκίνησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος είπε στον Ουκρανό ηγέτη: «Αν ήμουν στη θέση σου, θα σκεφτόμουν τις ζωές των ανθρώπων μου και θα δεχόμουν την προσφορά». Η απάντηση του κ. Ζελένσκι, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν απλά: «Σας ακούω».

Όμως, σύμφωνα με την έκθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος και οι βοηθοί του δεν πήραν με καλό μάτι τη συμβουλή. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε», φέρεται να είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή». 

Οι ισχυρισμοί γύρω από τον κ. Μπένετ που παροτρύνει τον Ζελένσκι να κάνει τη συμφωνία που πρότεινε η Ρωσία, απορρίφθηκαν σήμερα το πρωί από έναν από τους συμβούλους του Ουκρανού προέδρου. Στο παρακάτω tweet λέει: «Αυτό είναι αδύνατο για στρατιωτικούς και πολιτικούς λόγους. Αντίθετα, το Ισραήλ πιέζει τη Ρωσία να αξιολογήσει τις υποθέσεις με πιο ρεαλιστικό τρόπο».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA