Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ο Πούτιν διεξάγει αυτόν τον πόλεμο στο όνομα του ρωσικού λαού», όμως δεν είναι αρκετά ισχυροί ώστε να τον σταματήσουν. Ο Λεονίντ Βολκόφ, ο επικεφαλής του επιτελείου του ένθερμου επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι που έχει φυλακιστεί, είπε χαρακτηριστικά στο Sky News: «Συνεχίζει να κάνει όλο αυτό το τεράστιο κακό κι εγκλήματα πολέμου στο όνομά μας και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πώς θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας στον 21ο αιώνα. Τι θα σκέφτονται και θα λένε οι άνθρωποι για εμάς σε 10 ή 20 χρόνια; Θα γίνει η Ρωσία η ναζιστική Γερμανία του 21ου αιώνα;».

Ο Βολκόφ προσθέτει ότι θεωρεί τον Πούτιν «κακό, σαν δηλητήριο» και «παράλογο». «Το μέλλον της χώρας μας είναι πλέον πολύ, πολύ ασαφές», εξηγεί. «Πρέπει να τον θεωρούμε σαν τρελό... είναι τόσο δύσκολο να προβλέψουμε τι θα έκανε ένας τρελός στη συνέχεια». Ο κ. Βολκόφ αναφέρθηκε επίσης στις διαμαρτυρίες εναντίον του Ρώσου ηγέτη, λέγοντας ότι, όπως και άλλοι στη χώρα, είναι πρόθυμος να πάει στη φυλακή για 15 χρόνια για να μιλήσει εναντίον του.

Κληθείς να σχολιάσει αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν κινδυνεύει εκ των έσω, και δη να καταρριφθεί από τον στενό του κύκλο, απάντησε καταφατικά κι έρχεται να προσθέσει τα λεγόμενά του στα όσα είπε στους Times ο πρώην Ρώσος ΥΠΕΞ Αντρέι Κοζίρεφ, ο οποίος μίλησε για πραξικόπημα στο Κρεμλίνο.

«Αυτή είναι ίσως η μόνη ευκαιρία, αλλά είναι αρκετά εφικτή γιατί η ελίτ του είναι σαφώς δυσαρεστημένη με αυτό που συμβαίνει. Πολλοί ολιγάρχες έχουν ήδη μιλήσει δημόσια εναντίον του Πούτιν, κάτι που είναι εντελώς ανήκουστο. Και πολλοί άνθρωποι γύρω του... δεν θέλουν να συμβεί αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να ασκούμε περισσότερη πίεση στους ανθρώπους γύρω από τον Πούτιν για να κάνουμε αυτό το σενάριο πιο πιθανό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA