Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα κατήγγειλε άλλη μια απαγωγή τοπικού άρχοντα, αυτή τη φορά στην περιφέρεια της Ζαπορίζια. Μετά την απαγωγή του Ιβάν Φεντόροφ, δημάρχου της Μελιτόπολης, ο ρωσικός στρατός συνέλαβε τον δήμαρχο της πόλης Ντνιπρορούντνι που βρίσκεται στα βόρεια της Μελιτόπολης στις εκβολές του Δνείπερου Ποταμού.

Ο Γεβγέν Ματβέγιεφ είναι ο δεύτερος Ουκρανός δήμαρχος που πέφτει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων κι έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται, όπως και του Φεντόροφ. Λίγο αργότερα, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία περιφερειακός εισαγγελέας του Λουγκάνσκ ισχυρίστηκε ότι ο Φεντόροφ είχε διαπράξει τρομοκρατικά αδικήματα και βρισκόταν υπό έρευνα. Ο Κουλέμπα δήλωσε πως οι Ρώσοι «εγκληματίες πολέμου» απήγαγαν και τον Ματβέγιεφ. «Καλώ όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς να σταματήσουν τον ρωσικό τρόμο κατά της Ουκρανίας και της δημοκρατίας», αναφέρει στο μήνυμά του.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA